Petra Kvitova z lahkoto do naslova v New Havenu!

24.08.2014
Češka teniška igralka Petra Kvitova je brez izgubljenega niza odpravila vse tekmice na WTA turnirju v ZDA in dvignila zmagovalni pokal!

NEW HAVEN, ZDA - Aktualna zmagovalka Wimbledona 24 letna Petra Kvitova (4. na WTA), je kot 2. nosilka v finalu WTA Premier turnirja v New Havenu premagala 25-letno Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo (68.) s 6:4,6:2 v nizih!

Kvitova je v 1. nizu povedla s 5:2, nato, izgubila 2 igri zapored, a vseeno odločila niz v svojo korist. V 2. nizu je tudi hitro povedla in brez težav zaključila dvoboj. Dosegla je 31 zmagovitih udarcev, vključno z zadnjim "backhandom" na "match" točko, enako kot proti Kanadčanki Bouchard v finalu Wimbledona.

"Ko sem servirala pri vodstvu s 5:3, sem vedela, da serviram za vodstvo v nizih in to je vedno nekoliko težje. Bile so nove žogice in nisem se najbolje znašla. A pomembno je, da sem ji kasneje odvzela servis za zmago v nizu in sem bila nato osredotočena do konca dvoboja. V Montrealu nisem dosegla dobrega rezultata, a sem bila nekako zadovoljna z igro. V Cincinnitaju pa sem že izgubila pridobljeno samozavest po zmagi v Wimbledonu. Tukaj sem od prvega dvoboja do konca igrala trdno in to je dobra popotnica za OP ZDA. Danes bom slavila, že jutri pa sem bom pripravljala za grand slam turnir v New Yorku," je dejala vesela Čehinja.

Petra Kvitova se veseli naslova

Petra Kvitova se veseli naslova

Za Čehinjo jo to 2. naslov letos in 13. v karieri. Na OP ZDA se bo borila z Američanko Sereno Williams in Romunko Simono Halep za št. 1. Za Slovakinjo je tudi dober teden. V 2.krogu je izločila 2. igralko sveta Simono Halep in se prvič v karieri uvrstila v finale WTA Premier turnirja. Ostala je pri 4 naslovih na WTA turneji!

Zmagovalka je osvojila 470 WTA točk in 120.000$, poraženka 305 WTA točk in 64.000$!

 

Connectitut Open
Datum: 17.08.2014 - 23.08.2014
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $710,000
Podlaga: Trda
http://www.ctopen.org/


Finale:

2-Petra Kvitova (Czech Republic) beat Magdalena Rybarikova (Slovakia) 6-4 6-2
 

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete