Šarapova in Kvitova za drugo mesto na lestvici WTA

04.10.2014
PEKING, KITAJSKA - Razplet finalnega obračuna na turnirju serije Premier Mandatory med Marijo Šarapovo in Petro Kvitovo bo odločal o tem, katera bo v ponedeljek uvrščena na drugo mesto lestvice WTA.

Finalistki turnirja v Pekingu, kjer so se dekleta potegovala tudi za nastop na zaključnem turnirju v Singapurju, sta četrta nosilka Marija Šarapova in tretjepostavljena Petra Kvitova. Slednja je v polfinalu po ogorčenem boju strla odpor Samanthe Stosur s 6:3, 5:7, 6:2, prva pa se je Ani Ivanović s kravato oddolžila za dva poraza v letošnji sezoni. Končni rezultat je bil 6:0, 6:4 v korist nekdanje spremljevalke slovenskega košarkarja Saše Vujačića.

Šarapova in Kvitova sta se do danes pomerili sedemkrat, s 5:2 pa vodi Rusinja, ki je dobila tudi zadnje štiri zaporedne obračune, vključno z letošnjim v Miamiju (7:5, 6:1). Še več, druga igralka sveta na zadnjih treh srečanjih s Čehinjo sploh ni oddala niza. Končna zmagovalka turnirja bo v ponedeljek uvrščena na drugo mesto lestvice WTA, obe pa sta si že zagotovili nastop na sklepnem dejanju v Singapurju.

Za Šarapovo bo to že 55. finale na turnirjih WTA in 24. na turnirjih serije Premier. V Pekingu je enkrat že zaigrala v finalu - pred dvema letoma jo je v dveh nizih gladko odpravila Viktorija Azarenka. Kvitova, dvakratna zmagovalka Wimbledona, bo zaigrala v 19. finalu na turnirjih WTA in petem na turnirjih serije Premier. Čehinja na tem nivoju tekmovanja ne pozna poraza, saj je do danes nanizala štiri zaporedne lovorike.

Ali bo Kvitova nadaljevala zmagoviti niz na turnirjh serije Premier ali bo Šarapova potrdila premoč nad tekmico, bo jasno v nedeljo ob 10. uri po slovenskem času.

 

China Open
Kraj: Peking
Datum: 27.09.2014 - 05.10.2014
Kategorija: Premier
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $5,427,105
http://www.chinaopen.com.cn/


Finale:

3-Petra Kvitova (Czech Republic) - 4-Maria Sharapova (Russia)       

 

pripravil: Ž. J.

foto: Wtatenis.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete