Petra Kvitova z 'winnerjem' na dve minuti uničila Kuznjecovo v finalu Madrida!

09.05.2015
MADRID, ŠPANIJA - Zmagovalka letošnjega močnega WTA turnirja v Madridu je Čehinja Petra Kvitova. V finalu je povsem nadigrala Rusinjo Svetlano Kuznjecovo.

Čehinja Petra Kvitova je s še eno briljantno predstavo zasluženo osvojila 4,1 milijona USD vreden teniški WTA Premier turnir v španski prestolnici. V 66 minutah finala je Rusinji S.Kuznjecovi zabila kar 33 winnerjev.

Kvitova je drugič zmagovalka prestižnega turnirja v Madridu, da pa ima danes velike možnosti za dvig lovorike, pa je nakazala v petkovem polfinalu z zmago nad Sereno Williams. Letos je Čehinja prva, ki je uspela dobiti tekmo s 1. igralko sveta.

Svetlana Kuznjecova se je držala le prvi dve igri, nato pa jih je Kvitova nanizala devet za vodstvo 6-1, 4-0. Finale je bil praktično odločen, bilo je le vprašanje časa, kdaj bo prva Čehinja na WTA lestvici končala misijo. Na koncu je bilo 6-1, 6-2. Ja, Kvitova je praktično vsaki dve minuti zadela neubranljiv udarec, predstava vredna zavidanja. 

''Vedela sem, da bom morala igrati agresivno, saj je Svetlana odlična igralka na pesku. Nazadnje sem z njo izgubila v Parizu, ko sem se spustila v normalne izmenjave. Jasno mi je bilo, da je pot do zmage v agresivni igri in zaključkih na voleju, ko se ta ponudi'', je povedala Kvitova in svoje besede do potankosti uresničila na terenu. 

Čehinja je vse boljša in boljša, v najbolj pomembnih tekmah pa ponudi najboljše. V lasti ima že 5 lovorik iz največjih turnirjev sveta, kamor spada tudi dvojna wimbledonska krona. 

''Mislim, da sem ena teh oseb, ki ljubi velika tekmovanja. Uživam na največjih turnirjih, na največjih tekmah in največjih stadionih. Tenis se igra zato, da prideš do finala in zmagaš, lovorike so zelo mamljive'', pravi češka tenisačica.

 


Mutua Madrid Open
Kategorija: WTA Premier Mandatory
Kraj: Madrid, Španija
Datum: 02.05.2015-10.05.2015
Žreb: S-64 D-32
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $4,185,405
http://www.madrid-open.com/en/


Finale:

4-Petra Kvitova (Czech Republic) beat Svetlana Kuznetsova (Russia) 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete