Sanjski dan v Sydneyu za zmagovalko Svetlano Kuznjecovo

15.01.2016
SYDNEY, AVSTRALIJA - Rusinja Svetlana Kuznjecova je letošnja zmagovalka WTA Premier turnirja v Sydneyu. Dan je končala s polfinalno in finalno zmago ter vpisala 16. karierni naslov.

Svetlana Kuznjecova je v polfinalu WTA turnirja v Sydneyu vpisala največjo zmago v zadnjih šestih letih in pol. V prestavljenem polfinalu zaradi dežja ji je uspelo na kolena spraviti prvopostavljeno Simono Halep, sicer 2. tenisačico sveta, nekaj časa kasneje pa je v finalu odpihnila še Portoročanko Monico Puig.

Rusinja je v polfinalu premagala Halepovo s  7-6(5), 4-6, 6-3. Nazadnje je do tako izjemne zmage prišla leta 2009, ko je v finalu Roland Garrosa ugnala takrat 1. igralko sveta Dinaro Safino. Ja, Kuznjecova je dvakratna zmagovalka turnirjev za Grand Slam, a v zadnjih sezonah se s takšnimi dosežki ni mogla pohvaliti. 

Nekaj ur kasneje je Svetlano čakal tudi finalni dvoboj. V njem je dobesedno 'razbila' Monico Puig, rezultat je bil 6-0, 6-2, v 55 minutah pa je Rusinja zadela kar 53 vinerjev, 30 več od tekmice. Zmaga in naslov čista kot solza.

Kuznjecova je v teniško osebno izkaznico dodala 16 lovoriko.

''Fantastično. Resno mislim, da je ta zmaga nekaj izjemnega. Nikakor nisem pričakovala takšnega rezultata. Ko pridem na turnirje ne razmišljam o zmagah. Enostavno pridem, kakor se izide se pač izide. Sedaj se bom poskušala osredotočiti na nastope v Melbournu'', je povedala presrečna 30-letna Rusinja, ki dodaja, da se pri teh letih počuti zelo dobro. Prav tako je sporočila, da nikdar ni mislila, da bo osvojila turnir za Grand Slam, pa ga je, prav tako pa se ne bi branila še kakšne priložnosti za dvig lovorike.

Svetlana Kuznjecova je v ene dnevu dobila polfinale in finale. Najprej je v boju za finale premagala tudi 1. nosilko Simono Halep

Svetlana Kuznjecova je v ene dnevu dobila polfinale in finale. Najprej je v boju za finale premagala tudi 1. nosilko Simono Halep

 

Apia International Sydney
Kategorija: WTA Premier
Kraj: Sydney, Avstralija
Datum: 10. 1. 2016 - 15. 1. 2016
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 687,900 $
http://www.apiainternational.com.au/


Finale:

Svetlana Kuznetsova (Russia) beat Monica Puig (Puerto Rico) 6-0 6-2    

Polfinale:

Svetlana Kuznetsova (Russia) beat 1-Simona Halep (Romania) 7-6(5) 4-6 6-3
Monica Puig (Puerto Rico) beat 8-Belinda Bencic (Switzerland) 6-0 0-0 (Bencic retired)               

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete