Petra Kvitova zaključuje teniško sezono z lovoriko Žuhaja

06.11.2016
ŽUHAJ, KITAJSKA- Čehinja Petra Kvitova je po slabšem začetku sezone le to končala na precej boljši način. V drugem delu je blestela, za konec leta pa dvignila pokal na tolažilnem turnirju WTA Elite Trophy v kitajskem Žuhaju.

V finalu zadnjega teniškega turnirja sezone v Žuhaju, je Petra Kvitova6-4 6-2 ugnala Ukrajinko Elino Svitolino.

Češka tenisačica ni najbolje začela finalni nastop, saj je s težavami na servisu in nepotrebnimi napakami hitro zaostala 1-4. Po peti igri je našla začetni udarec, z agresivno igro pa nanizala pet zaporednih iger za dobljen 1. niz. Nadaljevanje ni bilo dramatično. Kvitova je narekovala ritem igre in se veselila zmage po 70 minutah igre. 

''Na začetku tekme je bila Elina nekoliko bolj agresivna od mene. Morala sem najti ritem, da zaigram bolj napadalno'', je povedala Kvitova, ki je vpisala šesto zaporedno zmago proti ukrajinski tekmici. 

Turnir WTA Elite Trophy se igra na zaključku teniške sezone. Nastopilo je 12 najvišje uvrščenih igralk, ki se niso kvalificirale na zaključni turnir osmerice, ki je pred tem potekal v Singapurju. 

Kvitova, ki ni nikoli uspela priti na 1. mesto WTA lestvice, je danes tudi povedala, da jo je k ponovnemu vzponu inspirirala tudi Angelique Kerber, ki je po OP ZDA zasedla tron. Ob tem je še čestitala tudi Andyu Murrayu, ki je v moški konkurenci včeraj postal 1. igralec sveta, uradno pa se bo to zgodilo v ponedeljek. 

''Številka 1 je nekaj, kar še manjka v moji karieri. Vem, da je to težka naloga, a videli smo, da je to uspelo Angie. To je velik podvig. Prav tako sem zelo vesela za Andya in sem mu že čestitala za 1. mesto na ATP lestvici'', je povedala dvakratna zmagovalka Wimbledona, ki v tem tednu ni oddala niza, skupaj pa je izgubila le 18 iger.


WTA Elite Trophy 
Kraj: Žuhaj, Kitajska
Datum: 01.11.2016 - 06.11.2016
Kategorija: WTA Championship
Žreb: S-12, D-6
Podlaga: Trda (indoor)
Nagradni sklad: $ 2,214,500
http://www.wtaelitetrophy.com/


Finale:

3-Petra Kvitova (Czech Republic) beat 4-Elina Svitolina (Ukraine) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: wtaelitetrophy.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete