Petra Martič brez težav čez Hercogovo!

17.02.2011
BOGOTA, KOLUMBIJA - Dvoboj vrstnic, Slovenke Polone Hercog in Hrvatice Petre Martić, je gladko pripadel slednji po 1 uri in 13 minutah igre.

Obračun 2. kroga na WTA turnirju serije International v Bogoti med dvema prijateljicama in igralkama iz sosednjih držav Polone Hercog in Petre Martić se je končal s slavjem Hrvatice, ki je zmagala s 6-2, 6-3.

Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog je tako obstala v 2. krogu 220,000 USD vrednega turnirja serije WTA, ki se igra na peščeni podlagi.

Trenutno 49. igralka sveta iz Kamnice pri Mariboru in 2. nosilka turnirja je lani v prestolnici Kolumbije izpadla v uvodnem krogu, zato bo v ponedeljek na lestvici pripisala nekaj točk več, a že naslednji teden jo čaka pomemben turnir v Acapulcu, kjer je lani prvič in edinkrat igrala v velikem finalu (izgubila z Venus Williams).

Polona se je na južnoameriško turnejo odpravila z Markom Tkalcem, s katerim sodeluje poskusno, potem ko se je razšla z Madžarom Zoltanom Kuharszkyem. V letošnji sezoni ji ne gre vse ravno po načrtu, saj je šele v torek prišla do prve zmage na WTA Touru, ko je v uvodnem obračunu Bogote izločila Francozonjo Pauline Parmentier.

20-letna Petra Martić je zmagala tudi v drugem medsebojnem dvoboju s Polono Hercog

20-letna Petra Martić je zmagala tudi v drugem medsebojnem dvoboju s Polono Hercog

Kakorkoli, v dvoboju z vrstnico Petro Martić (rojstni dan imata le en dan narazen), s katero velikokrat združita moči tudi v dvojicah, ni imela veliko možnosti. V prvem nizu je sicer držala stik vse do 2-2, v peti igri pa imela priložnost da preide v vodstvo, a se je Splitčanka ubranila, nato pa nanizala 4 igre zapored za osvojem prvi niz. Hercogova je žal zapravila vseh 6 priložnosti za brejk, Martićeva pa je izkoristila 2 od 4. V drugem je Štajerka sicer nekoliko popravila odstotek izkoristka žog na svoj prvi začetni udarec, vendar je nasprotnica na svojega igrala še bolje (81%) ter Poloni sploh ni dopustila, da pride do priložnosti za brejk, sama pa je izkorsitila edino, ki se ji je ponudila ter odšla v četrtfinale. Hrvatica (119. na WTA) je odlično igrala na returnu ter zatrla vsak poskus Polone za vrnitev v igro, na koncu pa je osvojila tudi 17 točk več (62-45).

 

XIX Copa BBVA Colsanitas 2011
Bogota, KOL
14.02. 2011-20.02.2011.
Nagradni sklad $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA


2. krog:

Petra Martic (CRO) d. (2) Polona Hercog (SLO) 62 63

 

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete