Petra Rampre po 12 letih zopet v 2. krogu kvalifikacij OP ZDA!

23.08.2011
NEW YORK, ZDA - Slovenska teniška igralka Petra Rampre je po več kot desetih letih zopet članica turnirjev za Grand Slam. V kvalifikacijah OP ZDA je v 1. krogu preskočila Avstralko Olivio Rogowsko.

Ljubljančanka, ki živi in trenira v ZDA, je kot 210. tenisačica sveta v uvodnem obračunu kvalifikacij zadnjega Grand Slama sezone s 7-6(3), 7-5 izločila Avstralko Olivio Rogowsko, trenutno 198, na WTA lestvici.

Ja, Petra ima za sabo uspešen začetek enega največjih dogodkov v svetu tenisa ter gre lahko neobremenjeno v 2. krog, kjer bo igrala s favorizirano Marino Eraković iz Nove Zelandije.

Po enajstih letih se je Rampretova vrnila v Flushing Meadows. Leta 2000 je v prvem kvalifikacijskem krogu izgubila proti Avstralki Aliciji Molik, leto pred tem pa je na OP ZDA prišla do največjega rezultata na Grand Slamih. Igrala je v 2. krogu kvalifikacij. Njen prvi nastop na OP ZDA beležimo leta 1998.

Po odličnih predstavah v letošnji sezoni, je slovenska teniška veteranka skočila blizu 200. mestu na računalniški lestvici, s tem pa si je zagotovila kvalifikacije OP ZDA. Začela je zelo uspešno. Avstralko, doma iz Melbourna, je naša (*)nomadka strla v dveh težkih nizih. Prvega je dobila po tajbrejku, v katerem je do odločilne prednosti prišla od 4-3 do 6-3 (dva zaporedna mini brejka), v drugem pa ji je uspel hiter odvzem servisa. Vodila je 4-1 in 5-2, pri 5-3 pa je servirala za zmago. Verjetno se ji je zatresla roka in Avstralka je izničila zaostanek, nato pa jo je ujela na 5-5. Odločila je 12. igra, kjer je Rampretova še enkrat odvzela začetni udarec tekmici ter končala obračun.

(*)Petra se v ZDA seli iz turnirja na turnir z avtomobilom

23-letna Novozelandka Marina Eraković, rojena v Splitu, je 90. igralka sveta, leta 2008 pa je bila že 49. V kvalifikacijah kotira kot 2. nosilka, v ovodnem obračunu pa je zlahka zmagala. Dajmo Petra, z zmago nad Erakovićevo bi bila z eno nogo že v glavnem delu turnirja za Grand Slam, kjer še nikoli ni nastopila.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete