Žemlja preskočil 1. krog kvalifikacij OP ZDA!

21.08.2012
NEW YORK, ZDA - Tretji slovenski tenisač na lestvici ATP Grega Žemlja, ki ne pozna poraza z rojaki, je uspešno prestal 1. krog kvalifikacij, ki mu je namenil maldega domačina Christiana Harrisona.

25-letni Kranjčan je točno 100. na ATP lestvici, v kvalifikacijah zadnjega grand slama sezone pa je 6. nosilec. 'Mojster'' kvalifikacij za veliki slam išče prvo uvrstitev v glavni del OP ZDA, misijo pa je otvoril z zmago v 1. krogu proti povabljencu Christianu Harrisonu, sicer mlajšemu bratu bolj slavnega Ryana.

Oba Harrisona sta zelo talentirana in seveda trenirata na sloviti teniški akademiji Nicka Bollettierja, toda 18-letni Christian (498. na ATP) še ni tako dober, da bi ugnal izkušenega Grega Žemljo. Grega je slavil s 6-3, 6-4, v drugem nizu pa preobrnil izid po zaostanku 2-4.

Začetek obračuna na igrišču številka 17 je bil v znamenju Gorenjca. V 2. igri je prišel do brejka in ga uspešno hranil vse do končnih 6-3, ko je dobil niz po pol ure igre. V drugem delu tekme je Američanu presenetljivo uspelo odvzeti servisno igro Žemlji. Grega je odigral slabo in tekmecu prepustil, da se je znašel v vodstvu kljub temu, da do takrat ni imel niti ene priložnosti za brejk. No, Grega se je hitro sestavil. Že v naslednji igri vrnil udarec z ribrejkom, nato pa rutinirano končal tekmo z zmago. Dobil je štiri igre zapored (dva brejka) ter se pričakovano uvrstil v 2. krog kvalifikacij.

Statistika dvoboja 1. kroga kvalifikacij OP ZDA - Grega Žemlja (SLO) vs Christian Harrison (ZDA)

Dvoboj je trajal 1 uro in 9 minut, Grega pa je bil  zelo agresiven na drugi servis Američana, ki mu je uspelo osvojiti vsega 33% točk (6/18). Mladi Harrison je pokazal nekaj upornosti in dokazal, da lahko teniški svet v prihodnosti računa nanj, vendarle pa je bil Grega v celoti boljši nasportnik. Število osvojenih točk ob koncu je bilo 58-39 v korist slovenskega teniškega asa.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete