Peturni maraton končal v solzah

03.06.2019
PARIZ, FRANCIJA - Fantastičen obračun osmine finala se je končal s solzami za Stefanosa Cicipasa.

Stefanos Cicipas je bil samo dve igri oddaljen od prvega četrtfinala na Roland Garrosu, a mu je načrte prekrižal nekdanji finalist Stan Wawrinka (2017), ki se je po petih urah in devetih minutah veselil sploh prvega preboja med najboljšo osmerico po operaciji kolena. V četrtem najdaljšem dvoboju v zgodovini OP Francije je Wawrinka prevladal z izidom 7:6(6), 5:7, 6:4, 3:6, 8:6. Mladi Grk, ki takšnega poraza še ni doživel, je bil po dvoboju povsem poklapan.

"Že dolgo nisem jokal po obračunu, a tole je bilo res čustveno naportno. Poskusil se bom čim več naučiti. Izmučen sem. Česa takšnega v življenju še nisem doživel. Razočaranje je veliko," je povedal 20-letnik, ki je v enem letu napredoval z 39. na 6. mesto lestvice ATP.

Tsitsipas je osvojil točko več od svojega nasprotnika, na koncu pa so bile zanj usodne zapravljene brejk priložnosti. Priigral si jih je kar 27, izkoristil pa le pet (18%). "Moja glava je prazna. Ne morem niti razmišljati. Bil sem tako blizu. Dopustil sem mu, da je na brejk priložnosti počel, kar je želel. Toliko brejk priložnosti. Nisem igral. Kot da bi čakal, da bo nekdo drug odigral namesto mene. To je najslabši občutek. Nihče ne bi želel biti na mojem mestu," je povedal.

Kljub porazu je dosegel svoj največji uspeh na Roland Garrosu. Sezono je sicer začel s polfinalom na OP Avstralije, kjer je ga nadigral Rafael Nadal.

Cicipas je z naskokom najboljši mladi tenisač na svetu in številka ena na lestvici Race to Milan. Na aktualni ATP lestvici je na visokem šestem mestu, na lestvici tekoče sezone Race to London pa celo na tretjem.


pripravil: Ž. J.

foto: Twitter

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete