Kaos na Roland Garrosu: obiskovalci protestirali in zahtevali vračilo denarja

01.06.2019
PARIZ, FRANCIJA - Organizatorji OP Francije so z nenadno spremembo programa izzvali ogorčenje in proteste obiskovalcev.

Težko pričakovani obračun tretjega kroga Roland Garrosa med Stanom Wawrinkom in Grigorjem Dimitrovim je poskrbel za največji pretres letošnjega turnirja. Tenisača bi se morala pomeriti na igrišču Suzanne Lenglen, a se je obračun Polone Hercog in Sloane Stephens zavlekel v tretji niz, zato so obračun dveh velikanov prestavili na igrišče številka 1.

Imetniki vstopnic za igrišče Suzanne Lenglen o spremembi niso bili obveščeni, tako da so informacijo dobili šele tik pred zdajci. Ker je šlo za enega najbolj pričakovanih obračunov dneva, se je na stotine navijačev zgrnilo proti igrišču številka 1, a tu se je stvar pošteno zataknila.

Igrišče Suzanne Lenglen sprejme več kot 10.000 gledalcev, medtem ko igrišče z oznako 1 manj kot štiri tisoč. Tribune so se naglo napolnile, zunaj pa so oblikovale dolge vrste razjarjenih navijačev, ki so zahtevali povračilo denarja. "600 evrov za štiri vstopnice in potem sploh ne moremo gledati četrtega obračuna. To je lažno oglaševanje," je za L'Equipe povedal jezni obiskovalec.

Po pričevanju očividcev so bili prizori pred vhodom kaotični, v drenjanju množice pa naj bi jo skupili celo otroci. Direktor turnirja Guy Forget se je opravičil za nastalo zmedo, a poudaril, da so se nekateri dvoboji preveč zavlekli, zato je bila odločitev neizbežna. Povračila denarja ni omenjal, morda pa bodo oškodovanim gledalcem ponudili drugačno kompenzacijo. 


pripravil: Ž. J.

foto: Twitter

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete