RAFA NADAL, KRALJ PARIZA, ''La Decima'' brez izgubljenega niza !

11.06.2017
PARIZ, FRANCIJA - 'La Decima', 10 naslov na Roland Garrosu in to brez oddanega niza v dveh tednih. Rafa Nadal ostaja kralj peska, kralj Pariza.

31-letni Rafael Nadal je na OP Francije dvignil 10 lovoriko. Največji as na pesku ni tekmecem pustil niti drobtinice, tudi v finalu je bil Stan Wawrinka le statist. Majorčan je izpisal zgodovino, ki ji ni para.

V finalu je Rafael Nadal pometel tudi s Stanom Wawrinko s 6-2, 6-3, 6-1.

Brez izgubljenega niza, le 35 oddanih iger v sedmih tekmah in 15. karierni naslov na turnirjih za grand slam. Perfektno, nepojmljivo je Nadal opravil s konkurenco na letošnjem Odprtem prvenstvu Francije. 

Sedaj je Nadal na drugem mestu večne lestvice osvojenih turnirjev za veliki slam, takoj za Federerjem (18).

Nadal je igral v desetem finalu Roland Garrosa in tudi desetič zmagal. Le dvakrat je zapustil teren poražen na pariškem slamu, kar priča o tem, kdo je vladar drugega grand slama sezone. Malo več kot 2 uri je trajal finale, na začetku pa smo videli kar dolge točke in igre. A bolj kot se je finale odmikal, bolj se je od Švicarja odmikal Španec in to že v 1. nizu. Enostavno brez ideje je bil Wawrinka, ki je igral četrti finale turnirjev velike četverice in sploh prvič izgubil. OP Francije je osvojil pred dvema letoma.

Trud je bil poplačan. Nadal po poškodbah ni odnehal. Letos se je vrnil in že na OP Avstralije igral v finalu. Pravzaprav je bil le Federer tisti, ki si je vzel njegov skalp, nato pa je prišla na vrsto peščena sezona, ki jo je veliki Švicar izpustil. Začrtana pot Rafe se je začela z desetim naslovom na Mastersu v Monte Carlu, desetim na domačem turnirju serije ATP500 v Barceloni, le v Rimu mu je spodrsnilo, kar je morda prišlo celo prav, saj je spoznal, da bo moral v Parizu oddelati brez napake. Prav to se je zgodilo. 

Nadal bo 2. na lestvici, kjer ni bil vse od oktobra 2014. 

''To finale in zmaga mi pomeni ogromno, posebej pa se zahvaljujem mojemu stricu Toniju, ki je z mano od tretjega leta. Osvojila sva 10 lovorik, brez njega ne bi niti ene'', je v solzah povedal Rafa.

''Čestitam Stanu, ti in ekipa ste v zadnjih dveh tednih naterdili velike stvari, kar tako nadaljujete. Težko mi gre danes iz jezika, zahvaljujem se vsem za podporo, organizatorjem za izvrsten turnir in vsem, ki so temu pripomogli''.

Ja, gledalci so ob podelitvi razvili velik transparetnt, na katerem je bila številka 10 in napis 'BRAVO RAFA'.  Po španski himni so predvajali na velikem ekranu vse deset zaključnih žog final Nadala na Roland Garrosu (VIDEO SPODAJ). Rafa je tretjič slavil brez izgubljenega niza, zadnje dvakrat, ko mu je to uspelo, pa je kasneje osvojil tudi Wimbledon.


Roland Garros
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 28.05.2017 - 11.06.2017
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 16,790,000 €
http://www.rolandgarros.com/

Finale:

4-Rafa Nadal (Spain) beat 3-Stan Wawrinka (Switzerland) 6-2 6-3 6-1                                         

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete