Poljakinji A.Radwanski dvojček Tokio-Peking!

09.10.2011
PEKING, KITAJSKA - Poljska teniška igralka Agnieszka Radwanska je velika zmagovalka Pekinga. Pravzaprav je ta mladenka junaikinja letošnje azijske turneje, saj je v roke dobila dvojček Tokio-Peking, dva največja turnirja v tem mesecu.

Velika lovorika in velik ček je prejela 22-letnica iz Krakova, ki je svoj pohod v profesinalni tenis obeležila s prvim igranjem WTA turnirja v domači Varšavi leta 2005. Za 7. naslov v karieri, tretji letos, je prejela kar 775,500 ameriških dolarjev. Nič čudnega, če je pa nagradni sklad obsegal kar 4,5 milijona USD. Povsem zasluženo.

Njeni današnji tekmici Andreji Petković ni pomagala tudi podeljena kravata v drugem nizu, niti večje osvojeno število iger, saj se je Poljakinja zbrala in dokončala dvoboj z rezultatom 7-5, 0-6 in 6-4.

Andreja Petković je osvojila več iger in več točk, a ostala praznih rok

Andreja Petković je osvojila več iger in več točk, a ostala praznih rok

V kitajski prestolnici, ki je leta 2008 na teh teniških igriščih gostila tudi olimpijski turnir, je finalni obračun trajal maratonski 2 uri in 34 minut, od tega le 1. niz več kot polovico časa - 1 uro in 24 minut. 11. nosilka Agnieszka Radwanska je imela že dvojni brejk prednosti (4-1), pa jo je Nemka ujela na 4-4, a plejada brejkov se je še nadaljevala. Brejk za Polajkinjo (5-4), pa brejk nazaj Nemke (5-5), šele naslednji odvzem servisa je Agnieszki zadostoval za osvojen prvi niz. V drugem delu tekme smo gledali povsem drugo sliko, na igrišču pa le eno - Andrejo Petković, ki je 2. niz dobila kar s 6-0. Verjetno se je Poljakinja po zaostanku tudi 'šparala' za zaključek in odločila se je pravilno. S 6-4 ji je pripadel zadnji del, s tem pa največja lovorika v karieri, na katero bo morala naturalizirana Nemka še malo počakati.

Kako je bil izenačen obračun pove tudi število osvojenih točk. Tudi te so bile na strani Petkovićeve (101:100), ki pa je kljub vsemu izgubila tudi peti medsebojni dvoboj.

Agnieszka Radwanska se je po koncu maratonskega dvoboja kar naslonila na mrežo

Agnieszka Radwanska se je po koncu maratonskega dvoboja kar naslonila na mrežo

Radwanska je pred Pekingom že osvojila tri turnirje serije premier, a ta je bil še večji in bogatejši, znan po imenu premier mandatory, ki ji bo ponovno prinesel vstop med Top 10 na WTA lestvici, prav tako pa je Poljakinja sedaj glavna kandidatka za zadnji stolček, ki pelje na zaključni turnir v Carigrad.

Andreja Petković je igrala v največjem finalu karieri. Od danes naprej ima razmerje 2-3, toda prejšnji štirje so spadali v serijo international, ki se igra za denarno pogačo 'za Peking skromnih' 220,000 USD.

 

China Open
Kategorija: WTA Premier
Datum: 03.10.2011-09.10.2011
Žreb: S-56 D-28
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 4,500,000


Finale:

(11) Agnieszka Radwanska (POL) d. (9) Andrea Petkovic (GER) 75 06 64

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com
 

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete