Št. 1 (Azarenka) v finalu Pekinga premočna za št. 2 (Šarapovo)!

07.10.2012
PEKING, KITAJSKA - Prva teniška igralka sveta Viktorija Azarenka je v sanjskem finalu WTA Premier turnirja v Pekingu nadigrala drugopostavljeno Marijo Šarapovo.

Prestižni WTA Premier turnir z nagradnim skladom skoraj 5 milijonov USD, ki se je ta teden igral na olimpijskih prizoriščih iz leta 2008, je pripadel 1. igralki sveta Viktoriji Azarenki. Zmagoslavje Belorusinje je več kot zasluženo, kajti v finalu je gladko s 6-3, 6-1 ugnala Marijo Šarapovo.

Azarenka je pravi strup za Rusinjo. Od zadnjih petih final jih je dobila štiri, prav tako pa je zmagala na zadnjih petih medsebojnih dvobojih na trdi podlagi. Tudi v kitajski prestolnici ni bilo nič drugače. Sibirska lepotica je naredila veliko preveč napak (18-39), da bi lahko pomislila na zmago.

Finale je bil dolg 1 uro in 27 minut, Azarenka pa je prišla do 13. turnirske zmage, prve po več kot pol leta in zmagoslavju v Indian Wellsu.

Viktorija Azarenka je bila za razred boljša od Šarapove v finalu Pekinga

Viktorija Azarenka je bila za razred boljša od Šarapove v finalu Pekinga

''Res sem vesela, da sem končnu tu prišla do odličnega rezultata. Po  štirih letih  sem dvignila pokal, za to pa sem v zadnjem časi zelo garala. Sedaj se je vse poklopilo in za mano je izjemen teden'', je povedala Belorusinja, ki je Šarapovi preprečila prvi triumf po OP Francije, a ima še vedno zelo dobro statistiko (27-18).

''Vika je danes odigrala fenomenalno. Ni zastonj 1. igralka sveta, to je danes dokazala. Sama sem zelo zadovoljna s podporo. Zadnja leta sem manjkala, a so me gledalci lepo sprejeli in mi nudili lepo podporo. Ja, moji kitajski navijači spadajo med najbolj lojalne'', pa je po finalu izjavila Šarapova.

Marija Šarapova je obstala v velikem  finalu OP Kitajske

Marija Šarapova je obstala v velikem finalu OP Kitajske

 

CHINA OPEN
Kraj: Peking, Kitajska
Kategorija: WTA Premier
Datum: September 29-Oktober 7, 2012
Nagradni sklad: $4,828,050/Premier
Podlaga: Trda
http://www.chinaopen.com.cn/en/
Finale:

(1) Victoria Azarenka (BLR) d. (2) Maria Sharapova (RUS) 63 61

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete