Polona Hercog čez 1. krog OP Avstralije!

19.01.2015
Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog, je uspešno začela prvi grand slam sezone v Melbournu!

MELBOURNE, AVSTRALIJA - 23-letna Polona Hercog (88. na WTA) je za jutrišnji rojstni dan sama poskrbela za darilo. V 1. krogu OP Avstralije je premagala slabo leto mlajšo Kitajko Kjang Vang (103.) in tako še drugič v karieri prišla v 2. krog Melbourna. Po preobratu je slavila s 3:6, 6:3, 6:2 v nizih. ČESTITKE!

Polona se je tokrat odločila za agresivno napadalno igro, ki pa ji v 1. nizu ob odličnem serviranju Kitajke in velikemu številu nevsiljenih napak, ni prinesla rezultata. Ostala je brez brejk priložnosti Kjang je izkoristila 1 od 4 in povedla v nizih. V 2. nizu je Vangova po pričakovanju padla v igri in Polona je to izkoristila. Zmanjšala je število nevsiljenih napak in z dvema brejkoma poravnala izid v nizih.

V odločilnem 3. nizu je Slovenka še stopnjevala pritisk na Kitajko, predvsem na njen drugi servis, na katerega slednja ni osvojila niti točke. Sicer si je priigrala 8 brejk priložnosti, a je izkoristila le 1, Hercogova je bila polovično uspešna od 6 je izkoristila 3 in to je bilo dovolj za pomembno zmago. Slovenka se je izkazala z odlično igro pri mreži, kjer je izgubila le 1 točko (17/18), za kaj več pa bo morala zmanjšati število nevsiljenih napak in izboljšati izkoristek 1. servisa. Dvoboj je trajal malo manj kot 2 uri!

Veselje Lucie Hradecke po zmagi nad Ano Ivanovič

Veselje Lucie Hradecke po zmagi nad Ano Ivanovič

"Tekmo sem začela precej nervozno, zato sem izgubila uvodni niz. Je pa dejstvo, da je Vangova presenetila. Igrala je na vse ali nič. Ko v takšnem primeru nasprotnici udarci uspevajo, je potrebna maksimalna zbranost in potrpežljivost. V drugem in tretjem nizu sem se malce sprostila, odigrala dovolj agresivno ter uspela narekovati ritem igre, ki ga Wangova ni uspela slediti. V naslednjem dvoboju me čaka Lucie Hradecka. Glede na to, da je premagala Ivanovićevo, pomeni da igra odličen tenis. Pričakujem ponovno veliko borbo, na katero sem dobro pripravljena," je po tekmi izjavila Štajerka.

V 2. krogu se bo pomerila z 29 letno Čehinjo Lucijo Hradecko (142. na WTA), ki je presenetila 5. nosilko, Srbkinjo Ano Ivanovič. Izkušena Čehinja je bila na začetku predvsem dobra v igri parov, a v zadnjih letih se je izkazala tudi med posameznicami, kjer je leta 2011 prišla do 41. mesta na WTA lestvici. Lani sta na WTA turnirju v Linzu igrali edini medsebojni dvoboj, ki ga je po tesni borbi na koncu dobila Hradecka z 11:9 v podaljšani igri 3. niza!

Polona Hercog si je zagotovila najmanj 70 WTA točk in 60.000 AUD!

 

Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Datum: 19.01.2015 - 01.02.2015
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 40,000,000 avstralskih dolarjev
http://www.ausopen.com/index.html


1. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat Qiang Wang (China) 3-6 6-3 6-2
 

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete