V torek slovenski dan na odprtem prvenstvu Avstralije!

14.01.2013
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Torek 15. januar je v Melbournu slovenski dan. Na vroča teniška igrišča prvega grand slama sezone bodo stopili vsi štirje v posamični konkurenci.

V zgodovini slovenskega tenisa se še ni zgodilo, da bi v enem dnevu na grand slamu imeli na delu kar štiri predstavnike. Torek bo tako poseben dan, lahko rečemo slovenski dan v deželi 'tam spodaj', saj se bodo v 1. krogu predstavili Grega Žemlja, Aljaž Bedene, Blaž Kavčič in Polona Hercog.

Marsikdo iz ponedeljka na torek ne bo spal ali pa bo imel krajši spanec. Deveturna časovna razlika in termini igranja so pač takšni, da bodo naši vihteli lopar od 1. ure do približno 7. ure zjutraj.

Prvi bo na igrišče številka 5 stopil 25-letni Blaž Kavčič. Ljubljančan bo imel za tekmeca 29. nosilca Thomaza Beluccija. Brazilec je na papirju favorit, a če pogledamo le nastope na OP Avstralije, imata podobno statistiko. Oba še nista preskočila 2. kroga, v glavnem delu sta bila štirikrat. Vrstnika sta se do sedaj med sabo pomerila dvakrat, izid pa je izenačen. Leta 2007 je na challengerju v Rimu slavil Kavčič, lani pa ga je na ATP turnirju v Gstaadu Bellucci ugnal v 1. krogu. Dvoboj je na sporedu ob 1. uri zjutraj.

Na igrišču številka 8 bo približno ob 2.30 začela prva slovenska tenisačica Polona Hercog. Za 21-letno igralko iz Kamnice pri Mariboru bo to sploh prvi letošnji nastop, saj je zaradi manjših težav z zapestjem izpustila pripravljalna dva tedna, njena prva tekmica pa bo Američanka Varvara Lepchenko. 27-letna Lepchenkova je po rodu Uzbekistanka, v Melbournu pa kotira kot 21. nosilka. Polona je pred torkovim obračunom dvakrat premagala nasprotnico, a pred tremi leti je v Sydneyu na trdi podlagi zmago odnesla Varvara, ki v karieri še ni preskočila 1. kroga na OP Avstralije. Hercogova je v glavnem delu prvega turnirja za veliki slam v letu nastopila trikrat, leta 2010 pa prišla v 2. krog.

Približno ob enakem času pa bosta vsak na svojem terenu poskušala v 2. krog priti Grega Žemlja in Aljaž Bedene. Njun nastop je predviden okoli 4. ure zjutraj, saj imata tretji obračun dneva.

Na 'petki' bo igral naš najboljši Grega Žemlja, ki ima nekoliko težav z virozo, a upajmo, da se dobro pripravi na obračun s 30. nosilcem Marcelom Granollersom. Srečala se bosta prvič, vlogo favorita pa prepuščamo Špancu, ki je višje uvrščen, iz petih nastopov v Melbournu pa je trikrat igral v 2. krogu. Na drugi strani je 26-letni Kranjčan tretjič v glavnem delu Melbourna, dvakrat je preskočil kvalifikacije in obstal v 1. krogu. Grega je v dobri formi, kar je dokazal tudi na ATP turnirju v Dohi.

23-letni Aljaž Bedene je zablestel lani, že na začetku letošnje teniške sezone pa je prišel do skalpa Stanislasa Wawrinke ter na ATP turnirju v Čenaju v polfinalu vzel niz TOP igralcu Janku Tipsareviću. V deželi kengurujev bo njegov nasprotnik v uvodnem krogu Nemec Benjamin Becker, ta teden 66. tenisač sveta. 31-letnik iz Orscholza bo šestič v glavnem delu OP Avstralije (Bedene je sploh prvič v glavnem delu grand slamov), tudi on pa nikoli ni pogledal čez 2. krog. Ljubljančan se v Melbournu počuti odlično in komaj čaka na krstni nastop turnirjev za grand slam, odlično bi bilo, da ga začini tudi z zmago.

 Igrišče  Dvoboj  Slovenski čas
 Igrišče števika 5  Blaž Kavčič (SLO)
  v
  Thomaz Bellucci (BRA) -29-
 ob 01.00
 Igrišče številka 8  Varvara Lepchenko (ZDA) -21-
  v
  Polona Hercog (SLO
 cca 2.30
 Igrišče števila 5  Grega Žemlja (SLO)
 v
 Marcel Granollers (ŠPA) -30-
 cca 4.00
 Igrišče številka 10  Aljaž Bedene (SLO
 v
 Benjamin Becker (NEM)
 cca 4.00

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete