Polona Hercog po devetih letih do izenačenja uspeha kariere na Roland Garrosu

29.05.2019
PARIZ, FRANCIJA - Virtualno prva slovenska teniška igralka Polona Hercog je med 32 najboljšimi na Roland Garrosu.

Devet let je minilo od kar je sedaj 28-letna Polona Hercog igrala v 3. krogu OP Francije, kar je bil njen najboljši rezultat na turnirjih velike četverice ob še enem nastopu v 3. krogu Wimbledona 2017. Vpisala ga je kot najstnica, danes pa je uspeh ponovila, ko je v 2. krogu s 6-3, 6-7(8), 6-4 premagala Jennifer Brady. BRAVO POLONA !

Od kar se je razšla s hrvaškim trenerjem Krajanom je Mariborčanka v izvrstni formi. Pred OP Francije si je prilastila ttudi naslov na WTA turnirju, odlično pa ji gre tudi ta teden. Najprej je v 1. krogu izločila 32. nosilko Sasnovičevo, danes pa je padla 24-letna Američanka, 80. igralka sveta. Polona je že blizu 60. mestu WTA lestvice (trenutno je 71.) kar jo bo po končanem pariškem turnirju spet postavilo na vrh med slovenskimi tenisačicami.

Ni imela lahkega dela z nasprotnico iz ZDA. Uvodni niz je dobila dokaj gladko, z dvema brejkoma, svoj servis pa je ohranila nedotaknjen. V 2. nizu se je pobrala iz zaostanka 1-3 ter imela v 10. igri zaključno žogico za zmago na servis Američanke. Le ta se je rešila po napaki Hercogove. Sledila je podaljšana igra, izjemno dramatična in polna preobratov. Najprej je imela Bradyjeva dve žogi za niz (6/4), pa jih je Polona z dvema vinerjema izničila, nato je imela sama dvakrat priložnost, da zaključi dvoboj. Ni se izšlo in morali sta v 3. niz, v katerem je Hercogova začela z brejkom, Bradyjeva pa izenačila na 2-2. Ključna je bila 9. igra. Polona si je prilastila dve žogi za brejk, izkoristila je prvo, nato pa v naslednji z zmagovitimi udarci strla tekmico. Dvoboj je trajal 2 uri in 14 minut.

V 3. krogu bo imela nasproti sebe eno najboljših igralk sveta. Gre za 26-letno Američanko Sloane Stephens, lanskoletno finalistko OP Francije in zmagovalko OP ZDA iz leta 2017. Stephensova je 7. nosilka.


Roland-Garros 2019 - Qualifying
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 19. 05. - 25. 05. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
https://www.rolandgarros.com/fr-fr/

2. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat Jennifer Brady (U.S.) 6-3 6-7(8) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete