Polona Hercog s slabo predstavo obstala v 2. krogu Roland Garrosa!

29.05.2014
PARIZ, FRANCIJA - Edina slovenska teniška predstavnica v posamični konkurenci na letošnjem Roland Garrosu se poslavlja po 2. krogu.

23-letna Polona Hercog (62. na WTA) je po lepi zmagi v uvodnem krogu OP Francije igrala proti 15. nosilki Sloane Stephens. Američanka je bila za razred boljša in gre zasluženo med 32 najboljših.

Najboljša slovenska tenisačica ni imela svojega dne, njena igra je puščala na vse strani, vključno s servisom in forehandom, ki sta njena največja aduta. 19. igralka sveta je to seveda zlahka izkoristila ter zmagala s 6-1, 6-3. Nekaj upora je Štajerka prikazala le po zaostanku dveh brejkov v 2. nizu (0-3), ko je zmanjšala razliko, vseeno pa je Američanka raztegnila Polono po terenu in kontrolirala potek do konca.

1 uro in 13 minut se je držala Polona v 2. krogu pariškega Slama, po uvodni žogici za brejk pa smo videli enosmerni promet s strani 21-letnice iz Floride, ki je na Roland Garrosu dvakrat nastopila v osmini finala. Hercogova se je na semafor vpisala šele v 6. igri in ubežala kravati, tudi v drugem nizu pa je hitro dvakrat oddala servisno igro, ki ji danes nikakor ni služila. Po nekaj dobrih točkah je lahko le omilila rezultat, od preobrata pa je bila svetlobna leta. 

Sloane Stephens je ekspresno in brez težav dobila prvi medsebojni obračun s Hercogovo v 2. krogu Roland Garrosa

Sloane Stephens je ekspresno in brez težav dobila prvi medsebojni obračun s Hercogovo v 2. krogu Roland Garrosa

 

Roland Garros
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 25.05.2014 - 08.06.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € TBD
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html


2. krog:

15-Sloane Stephens (U.S.) beat Polona Hercog (Slovenia) 6-1 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete