Majeričeva in Hercogova v 2. krogu kvalifikacij nista dobili niti niza!

23.05.2013
PARIZ, FRANCIJA - Na peščenem grand slamu v Parizu po dolgem času ne bomo imeli niti ene tenisačice v glavnem delu. V kvalifikacijah sta v 2. krogu povsem brez možnosti ostali Tadeja majerič in Polona Hercog.

Najbolj bo verjetno razočarana najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog(22), ki je gladko izgubila z Američanko Grace Min. 19-letna Američanka, azijskega porekla, se je poigrala s Štajerko in ji prepustila vsega 3 igre v dveh nizih (6-1, 6-2).

Polona (130. na WTA) se je prejšnji teden vrnila na turnejo po dolgem času zaradi poškodb. Letos je zaigrala le v 1. krogu OP Avstralije, pred dnevi na ITF turnirju v Franciji pa poskušala ujeti vsaj malo forme pred Roland Garrosom. Dolgo okrevanje je očitno pustilo posledice, saj je Polona daleč od konkurentk, s katerimi je bivala v TOP40 na WTA lestvici. Vse od leta 2009  in  Wimbledona Hercogovi ni ušel glavni del grand slama, v kratkem pa ji bo status številke 1 v Sloveniji verjetno prevzela tudi Tadeja Majerič.

Kakorkoli, sezona je še dolga in upajmo, da se Polona sestavi po današnji slabi predstavi proti 208. igralki sveta. Minova jo je pospravila v vsega 63 minutah igre, petkrat vzela servisno igro ob še petih priložnostih medtem, ko je Poloni uspel le en odvzem začetnega udarca. Na koncu je bilo število točk 61:38  v korist Američanke, ki letos niti slučajno ni belstela na turnirjih. 

Grace Min je po malo več kot uri igre izločila Polono Hercog

Grace Min je po malo več kot uri igre izločila Polono Hercog

S porazom  v 2., krogu kvalifikacij se je morala sprijazniti tudi 145. igralka sveta Tadeja Majerič(22). S tekmico, Paulo Ormaecheo, se je pomerila pred nekaj dnevi v Franciji (ITF), že tam je bila boljša favorizirana Argentinka, sicer 5. nosilka kvalifikacij in 116. tenisačica sveta. Mariborčanka se je upirala 3 minute dlje od Hercogove, 1 uro in 6 minut, v katerih je prav tako petkrat oddala začetni udarec, sama pa je prišla do brejka dvakrat. Končno število točk je bilo 63:47, rezultat pa 6-3, 6-3, na strani Južnoameričanke seveda. Majeričeva  je prvič nastopila v kvalifikacijah turnirja za veliki slam,  z dobrimi igrami v zadnjem  času, pa je vedno bližje TOP100.

Treba je dodati, da so bile danes  v Parizu skoraj 'zimske' razmere, a pogoji so bili enaki za vse tekmovalke. 

Paula Ormaechea je peščena specialistka in ena od favoritinj za glavni del Roland Garrosa. Tadejo Majerič  je v nekaj dneh premagala dvakrat

Paula Ormaechea je peščena specialistka in ena od favoritinj za glavni del Roland Garrosa. Tadejo Majerič je v nekaj dneh premagala dvakrat

 

Roland Garros
Kraj: Pariz, Francija
Kategorija: Grand Slam
Datum: 26.05.2013 - 09.06.2013
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €21,017,000
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html


2. krog(kvalifikacije):

5-Paula Ormaechea (Argentina) beat Tadeja Majeric (Slovenia) 6-3 6-3
Grace Min  (USA) beat 17-Polona Hercog (Slovenia) 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete