Polona že ujela ritem in zmagovalni niz, v polfinalu Marseilla jo čaka pravi test!

07.06.2013
MARSEILLE, FRANCIJA - Polona Hercog je v vse boljši formi. Nekoč ena najbolj perspektivnih mladink na svetu je bila dolgo časa odsotna zaradi poškodb, sanacija pa je več kot očitno uspela in Štajerka se vrača na pota stare slave. Na ITF turnirju v Franciji je zlahka prišla v polfinale.

23-letna Polona Hercog (131.) spet navdušuje. Z novim trenerjem Mattiasom Arvidssonom sta že našla pravo formulo za uspehe in po slavju na ITF turnirju v Mariboru, na 100,000 USD vrednem v Marseillu naskakujeta novo lovoriko. Štajerka se je v četrtfinalu znesla na 91. igralko sveta Alexandro Cadantu, Romunko, ki je pred kratkim igrala finale ITF-ja v pragi z Lucie Šafarovo in drago prodala kožo.

Dolgo časa smo čakali, da se bo Polona pojavila v pravi luči, sedaj je na pravi poti. Cadantujevo je pospravila s 6-1, 6-2, v polfinalu pa boi imela dober test. Pomerila se bo z  zelo 'vročo' Anabel Medino-Garrigues, Španko, ki je v Franciji prvopostavljena. 30-letna Anabel še ni oddala niza v Marseillu, že vrsto let pa spada med vrhunske tenisačice, kar je pred leti dokazala tudi s finalom WTA turnirja v Portorožu. Najvišje v karieri je bila na 16. mestu (2009), v zbirki pa ima 10 turnirjev serije  WTA. Za primerjavo, Polona ima v žepu dva. 

Hercogova se je s Španko do sedaj pomerila le enkrat, pred dvema letoma na WTA turnirju v Palermu. Takrat ji je Medina-Garrigues speljala lovoriko v velikem finalu. No, Španka je letos na WTA premier turnirju v Madridu celo vzela niz Sereni Williams, z Američanko je klecnila šele s 7-5 v 3. nizu. 

V konkurenci dvojic v Marseillu uspešno igra Andreja Klepač. S Sandro Klemenschits sta se po zmagi s 6-2 7-5 nad Španko Ines Ferrer-Suarez in Nizozemko Arantxo Rus uvrstili v finale. 

Četrtfinale:

Polona HERCOG (SLO) 6-1 6-2 Alexandra CADANTU (ROU) [4]

Polfinale(dvojice):

Sandra KLEMENSCHITS (AUT) / Andreja KLEPAC (SLO) [3] 6-2 7-5 Ines FERRER-SUAREZ (ESP) / Arantxa RUS (NED)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete