Železni Jo-Wilfried Tsonga v finalu Marseiila premagal Tomaša Berdycha!

24.02.2013
Marseille, Francija – Na ATP turnirju serije 250 v Marseillu smo v nedeljo videli sklepno dejanje. Finalni obračun ljubilejne 20. izvedbe tega dogodka je pripadel domačinu Jo-Wilfriedu Tsongaju, ki je poskrbel za val navdušenja na tribunah.

Jo-Wilfried Tsonga je na jugu Francije spisal posebno zgodbo. V četrtfinalu se je večkrat znašel na robu izpada, proti Bernardu Tomicu je ubranil pet 'match' žogic, po pravem maratonu se je nato vendarle veselil napredovanja v polfinale. Tu je v vsesplošnem francoskem obračunu ponižal Gillesa Simona, v finalu pa je teden poln preobratov okitil z naslovom prvaka Marseilla!

Ne le cel teden, tudi finalni obračun je bil s strani Tsongaja nekaj izjemnega. Čeh Tomaš Berdych je na začetku prikazal pravo dominacijo, dobil je prvi niz s 6:3, v drugem pa se je Berdych že 'spogledal' z naslovom. V podaljšani igri drugega niza je imel na voljo eno in kasneje tudi edino match žogico, ki je ni izkoristil. Domačin Tsonga je tako kot v četrtfinalu ohranil mirne živce, podaljšano igro je dobil z 8:6, na začetku tretjega niza pa mu je uspel odločilni brejk! Na koncu se je veselil zmage s 3:6, 7:6(6) in 6:3!

Jo-Wilfried Tsonga je razveselil domače občinstvo. V finalu Marseiila je premagal Berdycha in drugič dvignil pokal na tem dvoranskem turnirju

Jo-Wilfried Tsonga je razveselil domače občinstvo. V finalu Marseiila je premagal Berdycha in drugič dvignil pokal na tem dvoranskem turnirju

Francoz je prišel do 10. turnirske zmage, kar sedem od teh pa jih prihaja iz dvoranskih turnirjev. ''To je velika zmaga. Obstal sem v dvoboju in čakal na priložnost. Prišla je in sem jo izkoristil. Zelo sem srečen. Ta zmaga mi pomeni zelo veliko, pravi mi, da sem na pravi poti. Žreb tu je bil zelo težek'', je povedal Tsonga, ki je drugič premagal tekmeca (2-4) in je na turnirju v dveh dvobojih ubranil zaključne žogice. Nazadnje se je to zgodilo leta 2010, ko je Sam Querrey slavil v Los Angelesu.

Tsonga je osmi različni teniški igralec iz TOP 10, ki je letos že zmagal na turnirju serije ATP, Berdych pa je poleg Federerja edini, ki mu to še ni uspelo. Danes je prvič v sezoni igral v finalu, njegovo razmerje pa je sedaj 8-9.
 

Open 13
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 18.02.2013 - 24.02.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 598,535
http://www.open13.fr/


Finale:

3-Jo-Wilfried Tsonga (France) beat 1-Tomas Berdych (Czech Republic) 3-6 7-6(6) 6-3

 

pripravil: Žan Tavčar, sledite mi na Twitterju

foto: open13.fr
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete