Poznate tega tenisača? Gre za bodočega zvezdnika, danes je to potrdil s slavjem v Milanu

15.11.2021
MILANO, ITALIJA - Španec Carlos Alcaraz je novi prvak zaključnega turnirja NextGen ATP Finals.

Zapomnite si to ime, Carlos Alcaraz. Mladi španski tenisač je zmagovalec zaključnega turnirja osmerice t.i. bodočih teniških zvezd. V finalu turnirja v Milanu je s 4-3(5), 4-2, 4-2 premagal Američana Sebastiana Kordo.

V finalu sta se srečala prvi in drugi nosilec, šlo je za pravo finale bodočih rivalov, verjetno tudi konkurentov za nekoč prvega tenisača sveta. V zelo kvalitetni tekmi je Alcaraz z natančno odmerjenimi udarci in z vstopom v polje razorožil tekmeca. Dvakrat mu je vzel servis, zadel 15 vinerjev in slavil po 85 minutah igre. 18-letni Španec je sploh prvi tako mlad, ki je letos dobil 32 dvobojev na ATP turneji po Andreju Medvedjevu in letu 1992. 

''Fantastično. Zmaga na tem turnirju mi ogromno pomeni, trenutno sem zelo čustven, prav vzburjen. Na začetku sem bil zelo nervozen, bo točkah za brejk sem moral ostati miren. Vem, da Korda odlično servira, zato sem moral v ključnih trenutkih pokazati vse kar znam'', je povedal Alcaraz, ki je leto začel na 141. mestu ATP lestvice, sedaj pa se je zavihtel na 32. mesto. 

Zmagovalec zaključnega turnirja v Milanu trenira pod taktirko Juana Carlosa Ferrera, letos pa je tudi ujel prvi ATP naslov. Najboljpi je bil v nam najbližjem turnirju v Umagu. Na OP ZDA je bil celo v četrtfinalu, med drugim je v New Yorku izločil tudi Stefanosa Cicipasa. 

Alcaraz je četrti zmagovalec od kar so ustanovil omenjeni turnir. Pred njim so ta dogodek osvojili Hjeon Čung, Stefanos Cicipas in Jannik Sinner. Slednja dva sedaj že spadata v svetovno elito.

Tudi Korda si za nastope v Milanu zasluži vse pohvale. V skupini je bil brez poraza, prav tako je v letošnji sezoni prvič dvignil lovoriko na ATP turneji, tekmece je pokoril v Parmi. Julija je na Wimbledonu prišel do 4. kroga.


Next Gen ATP Finals
Kraj: Milano (ITA)
Kategorija: Next Gen ATP Finals
Datum: 09.11.2021 - 13.11.2021
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad:
http://www.nextgenatpfinals.com

Finale:

1-Carlos Alcaraz (Spain) beat 2-Sebastian Korda (U.S.) 4-3(5) 4-2 4-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete