#NextGenATP Sebastian Korda v Parmi ujel prvi naslov v karieri

29.05.2021
PARMA, ITALIJA - Sebastian Korda je prvi Američan z naslovom na evropskem pesku po enajstih letih.

Mladi, 20-letni Sebastian Korda (63. na ATP) je zmagovalec peščenega ATP turnirja Emilia-Romagna Open, v finalu je s 6-2, 6-4 premagal domačega favorita Marca Cecchinata.

Korda je prvi ameriški igralec z lovoriko na evropskem pesku po Samu Querreyu, ki mu je to uspelo v Beogradu leta 2010.

Gre za sina nekdanjega drugega tenisača sveta Petra Kordo. Kot oče in sin z lovoriko se lahko pohvalijo le trije v odprti dobi tenisa. Na tej kratki listi sta še dvojica, Ramanathan Krišnan in Rameš Krišnan ter Phil Dent in Taylor Dent.

''To je nekaj kar sem sanjal vse živjenje'', je najprej sporočil Sebastian. ''Mislil sem, da mi bo to uspelo že letos v Delray Beachu, a takrat mi je poraz malo strl srce'', je dodal Američan, čeških korenin. Korda do nastopa v Parmi nikdar ni povezal dva dobljena dvoboja na ATP turnirju na peščeni podlagi, a danes ni pokazal nobene nervoze v svojem drugem finalu, prvem na najpočasnejši podlagi. V celem dvoboju se je soočil s samo eno brejk žogico. ''Ni mi bilo lahko, igral sem proti odličnemu nasprotniku, ki je imel za seboj tudi publiko'', je povedal Korda. res je zelo dobro odigral finale, izkoristil je tri brejk žoge od šestih, eno najbolj ključno pri 5-4 v drugem nizu na servis izkušenega osem let starjšega Cecchinata, 104. na ATP lestvici, a pred dvema letoma 16., ki je v 2. krogu turnirja domov poslal tudi Aljaža Bedeneta


Emilia-Romagna Open
Kraj: Parma (ITA)
Datum: 22.05.2021 - 29.05.2021
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 541,800 EUR
https://emiliaromagnaopen.com/

Finale:

Sebastian Korda (U.S.) beat WC-Marco Cecchinato (Italy) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete