V Umagu zmagal naslednik Nadala, Carlos Alcaraz

26.07.2021
UMAG, HRVAŠKA - Španec Carlos Alcaraz je do prve turnirske zmage prišel v Umagu.

#NextGen Carlos Alcaraz je najmlajši zmagovalec ATP turnirjev v zadnjem desetletju. Gre za naslednika Rafaela Nadala, vsaj tako vsi označujejo 18-letnika iz Murcie, ki si je s prvim naslovom na ATP turnirjih zagotovil 55. mesto na svetovni teniški lestvici. 

Alcaraz je v finalu s 6-2, 6-2 premagal francoskega teniškega veterena Richarda Gasqueta.

Lepo je bilo videti v finalu Gasqueta, ki seveda ni več zmožen takšnih predstav kot v preteklosti. Gre za enega najboljših francoskih tenisačev v zadnjem času, ki vihti lopar v času velike trojke in prav zaradi tega tudi ni zmogel priti do večjih rezultatov. Na drugi strani najstnik iz Španije, ki ga uvrščajo med bodoče teniške zvezde, po Nišikoriju in letu 2008 ter Delray Beachu je najmlajši zmagovalec na ATP turneji.

''Neverjetno, sem poln emocij. Ekstremno sem zadovoljen s to zmago, prvo na turneji'', je bil presrečen Alcaraz. ''Brez dvoma bom proslavil ta uspeh''.

Carlos je bil izjemen v tem tednu v Istri. Pod vodstvom nekdanjega prvega tenisača sveta Juana Carlosa Ferrera je pri osemnajstih letih postavil v vitrino prvo lovoriko, a tudi njegov nasprotnik je kot mlad začel zbirati trofeje. Gasquet danes star 35 let, je pred 20 leti prvič dobil dvoboj na ATP turneji, več kot leto pred pred rojstvom Alcaraza. Naj spomnimo, Francoz je takrat bil najmlajši, ki je dobil obračun na Touru po več kot desetih letih. 

Alcaraz je prišel v soj žarometov lani, ko je bil na turnirju v Riu, prav tako je dobil tri challengerje. Vse bolj napreduje, priložnost v Umagu pa je zagrabil z obema rokama. V finalnem obračunu je hitro obračunal z lastnikom 15 lovorik, dvoboj je končal v 1 uri in 17 minutah. 

Še v vednost. Ko je Rafa Nadal osvojil svoj prvi naslov leta 2004 je bil od rojaka Alcaraza mlajši le osem dni. Prav tu je tudi poanta, da ju primerjajo, a pot do uspehov velikega Rafe bo težka.....


Plava Laguna Croatia Open Umag
Kraj: Umag
Kategorija: ATP 250
Datum: 16.07.2021 - 25.07.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 481,270 EUR
https://www.croatiaopen.hr/hr/naslovnica/

Finale:

7-Carlos Alcaraz (Spain) beat 4-Richard Gasquet (France) 6-2 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete