Prerojeni Mahut zmagovalec Newporta!

14.07.2013
Francoz Nicolas Mahut je zmagovalec turnirja v Newportu! V velikem finalu je premagal Avstralca Lleytona Hewitta 5-7, 7-5 in 6-3! To je za Francoza šele druga zmaga na ATP turnirjih, po tem, ko je pred dobrim mesecem dobil pripravljalni turnir pred Wimbledonom,v Hertogenboschu.

Najprej polfinale, še isti dan finale

V Newportu je za obema finalistoma izjemno dolg dan. Danes sta oba morala kar dvakrat na igrišče, saj sta oba danes odigrala tudi polfinalna obračuna. V prvem polfinalnem dvoboju je Lleyton Hewit v treh nizih z 5-7, 6-2 in 6-4  premagal domačega bombarderja Johna Isnerja, v drugem polfinalu pa je Nicolas Mahut v dveh nizih z 6-2 in 6-2 iz igrišča odpihnil drugega domačega polfinalista Michaela Russela

Avstralec boljše pričel z tekmo

Hewitt je v tekmo krenil boljše in prvi niz dobil z 7-5, potem ko je v prvem nizu Mahutu uspel dvakrat odvzeti začetni udarec, nasprotniku pa je dopustil le en brejk. Odločilen je bil odvzem  servisa Hewitta v enajsti igri prvega niza, ki mu je zagotovil zmago v prvem nizu. 

Hewitt z eno roko že na lovoriki

Po tem, ko je v sedmi igri drugega niza Hewittu uspel nov brejk in ko je v naslednji igri suvereno zadržal svoj začetni udarec, ter povedel s 5-3, je vse kazalo, da bomo kmalu dobili zmagovalca letošnjega Hall of Fame Tennis Championship turnirja. A Mahut se ni dal, pripravil je izjemen preobrat, še bolj agresivno je začel igrati svojo "servis-volej" igro. Francoz je tako dobil kar naslednje štiri igre in popolnoma preobrnil potek srečanja, ter drugi niz dobil z 7-5. Izid v nizih je bil tako poravnan na 1-1.

Hewitt spet dober na začetku niza, potem pa padec v igri

Avstralcu je ponovno zgodaj v nizu uspel brejk, tako da je hitro povedel s 3-1. A danes izjemni Francoz se je še enkrat več pobral. Nanizal je pet zaporednih iger, medtem pa Avstralcu kar dvakrat odvzel začetni udarec. Najpomembnejši je bil v osmi igri zadnjega niza, ko se je Hewittu že poznala utrujenost. 'Kengurujev' forehand je končal za las v avtu, tako da je moral Franzoz le še odservirati za zmago. To je storil na najboljši možen način, najprej je Hewitta prerešetal s tremi zaporednimi asi, nato pa je uporabil še svoj zaščitni znak igranja na travi "servis-volej" in z izjemnim  volejom zaključil dvoboj. 

 

Hall of Fame Tennis Championships
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 08.07.2013 - 14.07.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: $ 519,775
http://www.halloffametennischampionships.com/


Finale:

Nicolas Mahut (France) beat 4-Lleyton Hewitt (Australia) 5-7 7-5 6-3

Polfinale:

4-Lleyton Hewitt (Australia) beat 2-John Isner (U.S.) 5-7 6-2 6-4
Nicolas Mahut (France) beat Michael Russell (U.S.) 6-2 6-2

 

Pripravil: Izidor Kolar

foto: halloffametennischampionships.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete