Pripravljeni? Igra!

27.06.2016
LONDON, VELIKA BRITANIJA - Danes se bodo v Wimbledonu začeli dvoboji prvega kroga največjega teniškega turnirja na svetu. Na delu bosta Novak Đoković in Roger Federer, zaigrala pa bo tudi Polona Hercog.

Uvodni dan teniškega spektakla v Wimbledonu bosta na igrišče stopila oba lanskoletna finalista - Novak Đoković in Roger Federer. Srb bo v skladu s tradicijo branilca naslova krstil osrednje igrišče All England Cluba, na katerem se bo v tretjem dvoboju dneva pojavil tudi sedemkratni zmagovalec Federer.

Švicar pred prvim nastopom na sveti travi ni tako samozavesten kot v preteklih sezonah, veseli pa ga dejstvo, da se po poškodbi vrača na enega zanj najuspešnejših lovišč.

''To je velika spodbuda zame, da sem po odpovedi v Parizu spet nazaj na svojem najljubšem turnirju. Glede na uspehe, ki sem jih doživel tukaj, je to motivacija, ki jo potrebujem, da se vrnem na velika igrišča, igram dober tenis in uživam v Wimbledonu. Ta turnir imam raje kot karkoli. Imam veliko priložnost, da spremenim potek sezone ter igram dober tenis. In uživam!'' je novinarjem zaupal Federer in dodal, da se je zaradi operacje meniskusa v kolenu sezona 2016 obrnila na glavo.

''Bil sem zelo žalosten, saj sem mislil, da se bom prebil skozi celotno kariero brez operacije. Ena neumna poteza in sezona se je odvila povsem drugače, kot sem pričakoval. Operacija je bila preprosta, Hitro sem okreval. Pomembno je vedeti, da lahko zdržiš pet nizov. Če imaš na voljo še dan premora, ni problema. Bomo videli,'' je dodal Federer, ki se je na Wimbledon pripravljal v Stuttgartu in Halleju. Čeprav je dvakrat izpadel v polfinalu, je v desetih dneh odigral kar sedem dvobojev in dobil potrditev, da je fizično nared za nove izzive.

Pred novinarje je stopil tudi lanskoletni zmagovalec Đoković, ki v All England Clubu napada neverjetno peto zaporedno zmago na Grand Slamih. ''Vedno se z veseljem vračam v Wimbledon. Sanjal sem, da bom osvojil ta turnir. Vsakič, ko se vrnem, podoživim trenutek iz otrošva, ko sem si predstavljal, da bom nekoč del tega čudovitega dogodka. Čeprav so se mi izpolnile otroške sanje, se še vedno počutim kot prvič, četudi sem zmagal že trikrat. Letos je situacija precej drugačna, saj sem prvič prispel s pokalom Roland Garrosa. Še posebej sta mi v spominu ostala zadnja dva finala z Rogerjem. Uspelo mi je osvojiti naslov, o katerem sem vedno sanjal, in to sem lahko delil s svojo družino, ekipo in ljudmi, ki so mi blizu. To je bil pravi blagoslov,'' je povedal najboljši igralec sveta.

Velika pričakovanja pred prvim obračunom v Wimbledonu pa ima tudi nekdanji zmagovalec Andy Murray (2013), ki je prav na igriščih All England Cluba osvojil tudi zlato olimpijsko kolajno (2012). Britanski tenisač je pred začetkom travnate sezone ponovno združil moči z Ivanom Lendlom, s katerim je zabeležil vse svoje največje uspehe v karieri.

''Skupaj sva zato, ker mislim, da mi lahko pomaga. Želi si opraviti svoje delo. V zadnjih tednih je vse potekalo zelo dobro. Ne čutim dodatnega pritiska. Mislim, da mi njegova prisotnost vliva dodatno samozavest, saj vem, da sem bil v času najinega prvega sodelovanja zelo uspešen. Užival sem v njegovi vrnitvi. Želim si napredovati in spet osvajati Grand Slame,'' je povedal dvakratni zmagovalec največjih turnirjev, ki na novo prestižno lovoriko čaka že od leta 2013.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete