Prva igralka sveta Barty v finalu Melbourna proti vroči Američanki Collins

28.01.2022
Avstralci si nestrpno želijo domačo osvajalko grand slam turnirja v Melbournu, a tudi Američanka si želi dokončati pravljico z zmago... .

MELBOURNE, AVSTRALIJA - 25-letna teniška igralka Ashleigh Barty(1. na WTA) si ob vseh uspehih želi naslova na grand slam turnirju v domačem Melbournu. Tokrat jo le še zmaga loči od urisnićitve želja. Drugič je zaigrala v polfinalu (2020 je izgubila protikasnejši zmagovalki Američanki Sofiji Kenin). 26-letna Američanka Madison Keys (51. na WTA) je bila brez prave možnosti in Avstralka je gladko slavila s 6-1, 6-3 v nizih ter povišala medsebojno razmerje na 4:1!

Ashleigh je dvoboj začela silovito in s tremi brejki povedla z 1:0 v nizih. Madison je dobila le 1 igro. V 2. nizu se je Američanka držala do rezultata 2-2 nato so sledile 3 zaporedne dobljene igre Avstralke in dvoboja je bilo kmalu konec na veselje domačih gledalcev. Vse skupaj je trajalo le uro in 4 minute!

Večkot 40 let je minilo odkar je zadnja Avstralka igrala v finalu. Leta 1980 je Wendy Turnbull izgubila proti Čehinji Hani Mandlikovi

Ashleigh: "To je nerealno in neverjetno. Zelo rada igram doma in imam privilegij, da lahko kot Avstralka vsako leto tu igram na grand slam turnirju. Zdaj ga lahko celo osvojim"!

Druga finalistka je malo presenetljivo 28-letna Američanka Danielle Collins (30. na WTA), ki pa je sedaj v nizu 11. zaporednih dobljenih dvobojev. Tudi ona je gladko opravila z nasprotnico v polfinalu. 20-letna Poljakinja Iga Swiatek (9. na WTA) je "padla" v dveh nizih 6-4, 6-1!

Američanka je nase opozorila še le pri 24 letih, ko je naredila velik preskok na WTA turneji. Lani marca je imela nekaj zdravstenih težav in utrpela tudi operativni poseg. Nato je šlo vse navzgor. Osvojila je svoja prva WTA turnirja (Palermo, San Jose) in sedaj je v finalu grand slam turnirja. Sedmič v karieri je premagala top10 igralko, v ponedeljek bo tudi sama članica elitne druščine!

Danielle: "Ni bilo enostavno priti v prvi grand slam finale. Veliko sezon sem potrebovala za ta dosežek. Težko bi z besedami opisala kaj čutim. Močno sem dvignila nivo svoje igre v zadnjih letih"!


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 17.01.2022 - 30.01.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad:75,000,000 AUD
http://www.ausopen.com/index.html

Polfinale:

1-AshleighBart (Australia) beat Madison Keys (USA)     6-1 6-3
27-Danielle Collins (U.S.) beat 7-Iga Swiatek (Poland)  6-4 6-1 

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete