Ash Barty prva domača zmagovalka OP Avstralije po 1978

29.01.2022
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Prva igralka sveta Ash Barty je na domačem grand slamu spisala zgodovino.

Sobota zvečer je bila na Rod Laver Areni v Melbournu magična. Gledalci, večinoma oblečeni v rumeno-rdečo barvo in z napisom Barty so bili priča prvi zmagi domačinke po letu 1978 in Chrisu O'Neillu. Najboljša teniška igralka sveta Ashleigh Barty je upravičila status in v finalu s 6-3, 7-6(2) preskočila še zadnjo oviro na poti do naslova, Američanko Danielle Collins.

Collinsova je prvič zaigrala v finalu in potrebovala je čudež, da bi ogrozila zmago 1. igralke sveta, ki je pred tem že zmagala na Wimbledonu in OP Francije. ''Forehand passing'' je bil zadnji udarec, ki je iz Bartyjeve izsilil zadnji krik zmagoslavja, nekaj sekund kasneje pa so na dan privrela vsa čustva Avstralke na pred domačim občinstvom.

''Uresničile so se mi sanje, zelo sem ponosna, da sem Avstralka'', so bile prve besede Ashleigh, ki se je v teniški svet vrnila leta 2016 po dveletnem odmoru, ko je praktično končala kariero. ''Ljubim vas do lune in nazaj, najboljši ste v svojem poslu in ne morem se vam dovolj zahvaliti za vso ljubezen, ki ste mi jo dali'', se je obrnila na svojo ekipo Ash.

V Melbournu je dva tedna vladal ''Barty Party'', danes je dosegel vrhunec. Bartyjeva je na zadnjih štirih tekmah izločila kar štiri Američanke zapored, dobesedno je bila razred zase letos na prvem turnirju velike četverice v sezoni. Od Collinsove je bila boljša še petič, a tokrat ji je uspel neverjeten povratek v 2. nizu, ko se je znašla v zaostanku 1-5. Ja, izsilila je podaljšano igro in nato tajbrejk dobila s 7/2 ter preprečila tretji niz, v katerem nikoli ne veš, kako se bo izšlo. 

Za razliko od prešerne Bartyjeve je bila Američanka v solzah, kako ne, saj je v drugem nizu izpustila neverjetno vodstvo. "Ash dolgujem velike čestitke za fenomenalnih 14 dni v Melbournu in za nekaj zares dobrih zadnjih let. Res te občudujem, občudujem raznolikost v tvoji igri in upam, da bom nekega dne lahko tudi jaz zaigrala tako," je s tresajočim glasom izjavila Collinsova. 


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 17.01.2022 - 30.01.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad:75,000,000 AUD
http://www.ausopen.com/index.html

Finale:

1-Ashleigh Barty (Australia) beat 27-Danielle Collins (U.S.) 6-3 7-6(2)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete