Prvi finale in takoj naslov za Tsvetano Pironkovo v Sydneyu!

10.01.2014
SYDNEY, AVSTRALIJA - Bolgarka Tsvetana Pironkova je prvič v karieri nastopila v finalu WTA turnirja in takoj slavila. V finalu Sydneya je presenetila Angelique Kerber.

Kakšen turnir v Sydneyu za Tsvetono Pironkovo. Ne samo, da je prvič igrala v velikem finalu WTA turneje, v Sydneyu je tretjič zapored premagala TOP10 igralko in postala prva kvalifikantka, ki je tu dvignila lovoriko.

26-letna tenisačica iz Plovdiva ima za sabo magični teden. Trenutno šele 107. igralka sveta je v finalu Apia Internatipnal Sydneya s 6-4, 6-4 premagala favorizirano Angelique Kerber. Osem zmag je nanizala Pironkova v Sydneyu, v ponedeljek pa bo z novimi točkami krepko popravila svoj ranking.

13.9.2010 je bila Bolgarka najvišje v karieri na 31. mestu, po porazu prejšnji teden v kvalifikacijah Šenzena proti neznani Švicarki Golubičevi pa si nihče ne bi mislil, da bo na Premier 'eventu' na olimpijskih terenih v Sydneyu dvignila pokal. A ga je povsem zasluženo. Že v polfinalu je šokirala Petro Kvitovo, vse to pa nadgradila v petek zvečer v deželi 'tam spodaj'.

 

Apia International Sydney
Kategorija: WTA Premier
Datum: 06.01.2014 -12.01.2014
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 710,000
http://www.apiainternational.com.au/


Finale:

Tsvetana Pironkova (Bulgaria) beat 5-Angelique Kerber (Germany) 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete