Viktorija Azarenka zmagovalka olimpijskega Sydneya!

13.01.2012
SYDNEY, AVSTRALIJA - Letošnja zmagovalka močnega WTA turnirja v Sydneyu je Belorusinja Viktorija Azarenka.

Zadnjo preizkušnjo pred OP Avstralije za dekleta je v roke dobila beloruska tenisačica in 3. nosilka Viktorija Azarenka.

V velikem petkovem finalu je s 6-2, 1-6 in 6-3 premagala Kitajko Li Na, ki tako ostaja še brez lovorike po osvojenem prvem grand slamu v karieri. Lani je kot prva Azijka slavila na Roland Garrosu.

Vika prihaja v Melbourne po prvenec na turnirjih za grand slam

Vika prihaja v Melbourne po prvenec na turnirjih za grand slam

21-letna prebivalka Monte Carla, rojena v glavnem mestu Belorusije Misnku, je prišla do 8. turnirske zmage v karieri. Lani je slavila v Miamiju, Marbelli in Luksemburgu, v deželi 'tam spodaj' pa ji je uspelo osvojiti lovoriko drugič. Najboljša je bila že leta 2009 v Brisbanu.

Lepa popotnica je to za mlado Belorusinjo, ki na svoj prvenec na turnirjih za veliki slam še čaka, priložnost za to pa bo prišla že kmalu, saj se OP Avstralije začne že v ponedeljek.

1. niz je Azarenka dobila po treh dobljenih brejkih, zelo veliko točk pa je dobila na prvi servis Kitajke, ki je bil zgolj 40% uspešen. Situacija se je obrnila v drugem delu tekme, kjer je Belorusinja ostala sploh brez 'šanse' za odvzem servisa, s tem pa ni mogla pomisliti na slavje po dveh zaporednih nizih. V odločilnem nizu se je odvila velika borba, iz katere je prišla kot zmagovalka Belorusinja. Vknjižila je brejk več od Li Na ter dvignila roke v zrak po 1 uri in 56 minutah.

Akterki letošnjega WTA turnirja v Sydneyu. Zmagovalka Viktorija Azarenka in finalistka Li Na

Akterki letošnjega WTA turnirja v Sydneyu. Zmagovalka Viktorija Azarenka in finalistka Li Na

Azarenka ima sedaj v finalih razmerje 9-8, Li Na pa 5-6. Z današnjo zmago je Vika tudi znižala medsebojni zaostanek na 3-4, na lestvici WTA dobila 470 točk, v žep pa 107,000 ameriških dolarjev.

 

Apia International Sydney
Kraj: Sydney, Avstralija
Kategorija: ATP World Tour 250 / WTA Premier
Datum: 09.01.2011-15.01.2011
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 434,250 / $ 637,000
http://www.apiainternational.com.au/Finale:

(3) Victoria Azarenka (BLR) d. (4) Li Na (CHN) 62 16 63

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete