Prvopostavljena Elina Svitolina zmagovalka Tajpeja

05.02.2017
TAJPEJ, TAJVAN - 1. nosilka Elina Svitolina je zmagala na WTA turnirju na Tajvanu. Ukrajinka je bila letos v prvem finalu in brez težav osvojila naslov.

Ukrajinka Elina Svitolina je bila na WTA Internatonal turnirju na Tajvanu 1. nosilka, status pa upravičila v potankosti. V finalu je s 6-3, 6-2 premagala Kitajko Šuaj Peng.

22-letna Svitolina, ki je na 13. mestu računalniške lestvice, je imela še največ dela v četrtfinalu, ko je izničila tekmici štiri zaključne žoge, v polfinalu in finalu pa zlahka opravila misijo in se zasluženo veseli lovorike, pete v karieri. 

68 minut je potrebovala Ukrajinka za zmago v finalnem obračunu. 6 brejkov iz 10 priložnosti je bilo povsem dovolj, število osvojenih točk oz. razmerje pa je bilo ob koncu 60:43. 

30-letna Pengova je lani prvič v karieri zmagala na turnirjih serije WTA, v Tianjinu, finale Tapeja pa je prav tako velik uspeh. Treba je vedeti, da je bila Azijka dolgo odsotna zaradi poškodbe. Po OP Francije 2015 je bila na operacijah in nadaljnja kariera je bila pod vprašajem. Vrnila se je lani, očitno več kot uspešno, jutri pa bo tudi lepo popravila uvrstitev na lestvici. Na Tajvan je prišla kot 71. igralka sveta.


Taiwan Open
Kraj: Tajpej (TVN)
Datum: 30.01.2017 - 05.02.2017
Kategorija: International
Nagradni sklad: $226,750
Podlaga: Trda
http://www.taiwanopen.com.tw/en


Finale:

1-Elina Svitolina (Ukraine) beat Peng Shuai (China) 6-3 6-2             

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete