Putinceva v finalu Nürnberga strla sicer izvrstno Zidanškovo

25.05.2019
NÜRNBERG, NEMČIJA - Trenutno prva slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek gre v Pariz s fantastično popotnico. V Nürnbergu je igrala prvi finale turnirjev serije WTA.

Enaindvajsetletna Tamara Zidanšek je prvič v karieri igrala finale turnirja serije WTA. Ima sicer en naslov, a iz mini WTA turnirja, ta v Nürnbergu pa je bil tisti pravi. Zadnji nastop pred OP Francije ji je prinesel veliko veselja, čaprav ji je lovoriko speljala 1. nosilka Julija Putinceva, ki je v 1. krogu izločila še eno slovensko predstavnico Dalilo Jakupovič.

Zidanškova, 68. na WTA lestvici, je dodobra namučila prvo favoritinjo, klonila je šele po 2 urah in 17 minutah s 4-6, 6-4, 6-2. 

Odlično je začela Konjičanka finalni nastop, v katerem sta obe iskali prvenec in hitro povedla 3-0 ter v obup spravljala 39. igralko sveta. Le ta se je sicer začasno vrnila v niz z ribrejkom, ni pa ji uspelo povesti. Tamara je dobila uvodni del in tri leta starejša favoritka je morala napesti vse moči, da je preobrnila rezultat. Kazahstanska tenisačica je v 2. nizu dobro izkoristila priigrane brejk priložnosti, vnovčila je obe, na drugi strani je Zidanškova izkoristila 1/4. Putinceva je nadgradila servis v zadnjem nizu in s tem tudi dobila finalni obračun. Tamara je ostala brez priložnosti v 3. nizu in se je morala zadovoljiti s statusom finalistke, kar pa je njen najboljši rezultat v karieri. Putinceva je prišla do prvega naslova v karieri v tretjem finalu in skoraj 35,000 evrov medtem, ko je Tami zaslužila 17,258 evrov in 180 točk, kar jo pelje na 60. mesto WTA lestvice.

Zmagovalka Nürnberga - Julija Putinceva

Zmagovalka Nürnberga - Julija Putinceva

Brez dvoma gre lahko Zidanškova na Roland Garros zelo optimistična. Je v zelo dobri formi, v 1.krogu pa bo imela zahtevno nasprotnico, 20.igralko sveta Elise Mertens iz Belgije. 


NÜRNBERGER Versicherungscup
Kategorija: WTA International
Kraj: Nürnberg, Nemčija
Datum: 19. 05. - 25. 05. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $250,000
http://www.nuernbergercup.de/

Finale:

1-Yulia Putintseva (Kazakhstan) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 4-6 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Luka Škalič

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete