Zidanškova v finalu Toyote prekinila niz devetih zaporednih zmag

19.11.2017
TOYOTA, JAPONSKA - Druga najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je tekmovanje na 60,000 USD vrednem ITF turnirju na Japonskem končala v finalu.

Za 19-letno Tamaro Zidanšek sta izvrstna dva tedna. Po največji zmagi v karieri na 60,000 USD  rednem turnirju serije ITF V Avstraliji, se je na enakovrednem na Japonskem ustavila v velikem finalu. kjer je bila od nje boljša prva favoritinja Mihaela Buzarnescu.

Najstnica iz Slovenskih Konjic je imela v žepu devet zaporednih zmag, a v finalu je kot 3. nosilka tokrat naletela na zelo razpoloženo 1. nosilko, 68. igralko sveta ter izgubila s 6-0, 6-1.

Buzarnescujeva je v fantastični formi, to je potrdila tudi v finalu dvoranskega turnirja na tepihu, ko je Zidanškova prepustila vsega eno igro. V celem tednu ni izgubila niza in je zasluženo dvignila pokal. V zadnjih treh tednih je prišla do dveh lovorik na močnih ITF turnirjih in do enega finala, oktobra pa je na WTA turnirju v Linzu izgubila šele v polfinalu.

Finale Toyote je trajal pičlih 54 minut, saj je 29-letna Romunka dobila prvih 10 iger in povedla 6-0, 4-0. Za morebiten povratek Tamare je bilo že zdavnaj prepozno, do konca dvoboja se je le vpisala na semafor. V finalu ni imela niti ene brejk priložnosti, Buzarnescujeva pa jih je izkoristila 6 od 18, kar nazorno priča o poteku.

Zidanškova je kljub hudemu porazu v finalu v zadnjih dveh tednih prišla do izjemnega uspeha. Naslov in finale sta njena naboljša rezultata v kratki profesionalni karieri, v kateri je osvojila že 13. lovorik.


2017 DUNLOP SRIXON WORLD CHALLENGE
Kraj: Toyota (JAP)
Datum: 13.11.2017 - 19.11.2017
Kategorija: ITF
Podlaga: Tepih(dvorana)
Nagradni sklad: $60,000

Finale:

Mihaela BUZARNESCU (ROU) [1] 6-0 6-1 Tamara ZIDANSEK (SLO) [3]

 

pripravil: L.S.

foto: Zoran Krajnc

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete