Rampretova izpustila lepo priložnost v Charlestonu!

01.04.2013
CHARLESTON, ZDA - Slovenska tenisačica Petra Rampre se ni uspela kvalificirati v glavni del močnega WTA premier turnirja v Charlestonu.

Rampretova je v letošnji sezoni nizala poraz za porazom, na skoraj 800,000 USD vrednem teniškem turnirju v Charlestonu, ki se kot edini na turneji igra na zelenem pesku, pa je začela v kvalifikacijah. V uvodnem krogu je presenetila veliko višje rangirano Kitajko Žangovo, žal pa ji je v 2. krogu preprečila uvrstitev v glavni del Italijanka Nastassja Burnett.

Žirovka (282. na WTA) se je v uri in 8 minut upirala 12. nosilki kvalifikacij, ki je na 145. mestu WTA lestvice, klonila pa ob koncu 3. niza s končnih 6-3, 4-6 in 6-4. 21-letna Italijanka je v prvem nizu dvakrat vzela servisno igro Petri, v drugem pa je naša tenisačica odgovorila s tremi in tekmo odpeljala v odločilni niz. Le ta je trajal nekaj minut dlje od prvih dveh, nasprotnica pa je slavila po zaslugi bolj odmerjenega prvega servisa, na katerega je bila tudi bolj uspešna. Ob koncu je osvojila 93 točk, Rampretova pa 83.

Škoda za poraz, ker bi 33-letna Rampretova z vstopom v glavni del Family Circle Cupa dobila 13 točk in 2,275 USD, tako pa se mora zadovoljiti z 8 točkami in 1,300 USD.

Lani je v Charlestonu slavila Serena Williams, Polona Hercog pa je igrala v polfinalu. Ker najboljša slovenska tenisačica letos zaradi poškodbe ne igra, bo čez en teden izgubila 200 točk, prav tako pa bo izpadla iz TOP 100 na WTA lestvici.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete