Raonič premagal Federerja v finalu Brisbana

10.01.2016
BRISBANE, AVSTRALIJA - Kanadčan Miloš Raonič se je v ponovitvi lanskoletnega finala ATP turnirja v Brisbanu maščeval Rogerju Federerju.

Miloš Raonič, Kanadčan črnogorskega porekla, je v finalu ATP250 teniškega turnirja v Brisbanu premagal 1. nosilca Rogerja Federerja s 6-4, 6-4 ter osvojil osmi karierni naslov.

Finale Brisbana sta odigrala ista akterja kot lani, Raonič pa se je maščeval švicarskemu teniškemu zvezdniku in nakazal, da je v izvrstni formi. Pred dvanajstimi meseci je Roger Federer vpisal točno 1000 zmago na turneji, ko je osvojil Brisbane, odšel na OP Avstralije z dobro popotnico, a nato je v Melbournu kaj hitro izpadel po senzacionalni zmagi Seppija.

Raoniču je uspela šele druga zmaga v enajstih medsebojnih dvobojih s 34-letnim Baselčanom. Nihče ni blestel pri servisnih igrah, vseeno pa je Kanadčanu uspelo v 1. nizu priti do  brejka za 5-4. Švicar je imel na začetku drugega dela veliko priložnost, ko je Raonič napravil kar tri dvojne napake, le te pa ni izkoristil. Vse skupaj se mu je maščevalo v 7. igri, v kateri je kanadski tenisač še enkrat odvzel začetni udarec in nato slavil po 87 minutah igre.

Roger Federer je tretjič zapored igral v finalu ATP turnirja v Brisbanu

Roger Federer je tretjič zapored igral v finalu ATP turnirja v Brisbanu

25-letni Raonic se je pred časom razšel s trenerjem Ivanom Ljubičičem (Hrvat je sedaj v timu Federerja ter je bil v švicarskem boksu tudi za čas turnirja v Brisbanu), za sodelavca pa najel Španca Carlosa Moyo. Še vedno je v ekipi Kanadčana tudi Riccardo Piatti.

Federer je igral 136 finale kariere (88-48), v Brisbanu pa je bil tretjič zapored v boju za naslov. Rešitev je našel le lani, saj ga je leta 2014 v tekmi za lovoriko ugnal Lleyton Hewitt.

 

Brisbane International presented by Suncorp
Kategorija: ATP 250 
Kraj: Brisbane, Avstralija
Datum: 4. 1. 2016 - 10. 1. 2016
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 404,780 $ 
http://www.brisbaneinternational.com.au/


Finale:

4-Milos Raonic (Canada) beat 1-Roger Federer (Switzerland) 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete