Rim: Katarina Srebotnik s Peschkejevo v velikem finalu dvojic!

17.05.2014
RIM, ITALIJA - Najboljša slovenska tenisačica v zgodovini samostojne Slovenije Katarina Srebotnik, je v paru s Čehinjo Kveto Peschke spet v finalu - tokrat močnega WTA dogodka v Rimu!

33-letna Katarina Srebotnik v zadnjem času igra le še dvojice, a tam spada med najboljše na svetu. V nedeljo bo lovila že 35. lovoriko v dvojicah, a prvo v letošnji sezoni.

To sezono je Kata, ki ima stalno prebivališče v Dubaju, spet družila moči s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta v preteklosti že proslavljali ogromno uspehov. V letu 2014 sta bili v polfinalu OP Avstralije, v Dohi pa sta izgubili v finalu. No, po današnji zmagi na WTA Premier turnirju v Rimu, ko sta v polfinalu kot 4. nosilki s 7-6(6), 6-4 odpravili kazahstanko-špansko navezo Švedova/Medina Garrigues, jima je prva sezonska lovorika oddaljena le še za en dobljen obračun, ki pa bo zelo zahteven.

Finale bo slovensko-češka naveza lovila proti domačinkama, 2. nosilkama Sari Errani in Roberti Vinci. Slednji sta suvereno dobili svoj polfinale in bosta v nedeljo favoritinji. Erranijeva bo imela kar dvojni spored, saj se je kot prva Italijanka po 29.letih prebila tudi v finale posamične konkurence turnirja v večnem mestu.

Srebotnikova je že s finalom prišla do največjega uspeha na rimskem WTA turnirju. Do sedaj je bila štirikrat polfinalistka, prvič že leta 2003 s Tino Križan, nato leto kasneje z Anabel Medino-Garrigues, pa 2011 z današnjo partnerico Peschkejevo in lani z Rusinjo Nadjo Petrovo.

Kata in Kveta sta skupaj do sedaj osvojili 9 WTA naslovov, leta 2011 pa tudi sloviti Wimbledon.

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete