Srebotnikova končuje z nastopi na Happy Slamu!

22.01.2014
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Ena najboljših tenisačic na svetu v dvojicah, Velenjčanka Katarina Srebotnik, je v sredo izpadla v obeh konkurencah OP Avstralije.

32-letna Srebotnikova je najprej igrala polfinale ženskih dvojic, kjer je združila moči s Čehinjo Kveto Peschke. Na Margaret Court Areni sta se 4. nosilki pomerili s prvopostavljenima branilkama naslova, Italijankama Sari Errani in Roberti Vinci.

Kljub temu, da sta Kata in Kveta do danes dobili vseh pet medsebojnih obračunov, sta bili tokrat v polfinalu OP Avstralije precej prekratki. Errani in Vinci sta začeli silovito od začetka do konca ter zmagali s 6-1, 6-4. Za Srebotnikovo je polfinale izenačitev najboljšega dosežka na Grand Slamu v deželi 'tam spodaj', ko je med štirimi igrala še dvakrat, leta 2011 pa je bila tudi zmagovalka Wimbledona v ženskih dvojicah.

Srebotnikova in Bopanna sta bila prekratka v četrtfinalu mešanih dvojic Melbourna

Srebotnikova in Bopanna sta bila prekratka v četrtfinalu mešanih dvojic Melbourna

Po posamičnem obračunu med Federerjem in Murrayem, je Kata z Indijcem Rohanom Bopanno zavzela Rod Laver Areno še v četrtfinalu mešanih dvojic. Kata in leto starejši Indijec sta kot 2. nosilca ostala brez osvojenega niza v dvoboju proti Avstralcema Ebdenu in Gajdosovi. Domačina sta zmagala s 7-5, 6-3. Srebotnikova, ki ima stalno prebivališče v Dubaju, je 5x osvojila turnir za veliki Slam v mešanih dvojicah, od tega enkrat OP Avstralije. Leta 2011 sta se veselila skupaj s Kanadčanom Danielom Nestorjem.

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete