Rola: ''Nimam kaj izgubiti, upam samo, da se ne bom podelal v hlače!''

24.06.2014
V sredo bo najboljši slovenski teniški igralec Blaž Rola na največji preizkušnji v karieri. V 2. krogu Wimbledona bo imel za nasprotnika slovitega Andya Murraya.

23-letni slovenski tenisač Blaž Rola je v letošnji sezoni napravil še korak več, korak k najboljšim akterjem belega športa. Po lanskem preboju je letos stopil na veliko sceno tudi na turnirjih za Grand Slam, nastop na največjem teniškem odru sveta pa ga čaka v sredo, ko se bo v 2. krogu najprestižnejšega turnirja v letu pomeril z branilcem naslova Andyem Murrayem.

Ptujčana, trenutno 92. igralca sveta, čaka največji dvoboj v dosedanji kratki profesionalni karieri. Ne glede na to, ali bo igral na osrednjem igrišču ali igrišču št.1, bo v vsakem primeru občutil pravo wimbledonsko atmosfero. O svojih možnostih proti prvemu britanskemu teniškemu zvezdnku je pošteno dejal, da jih nima veliko, a na teren levičar ne bo prišel z belo zastavo.

''Upam samo, da se ne bom podelal v hlače in ne bom dobro igral'', je povedal viskorasli Rola, doma iz Ptuja, ki je v uvodnem krogu gladko porazil Španca Pabla Andujarja. ''Zgrešil sem nekaj lahkih udarcev, toda forehand je v pomembnih trenutkih deloval zelo dobro'', je na kratko opisal potek šele njegovega tretjega dvoboja na travnati podlagi ter dodal: ''Ko sem videl, da lahko v 2. krogu igram z Andyem mi je kar malo padla motivacija''.

''Vemo, da je Andy eden največjih športnikov na Otoku. Njegovi rekordi govorijo samo zase. Na igrišče se bom prišel zabavat in odigrat najbolje kot znam. Videli bomo kaj se bo zgodilo'', je končal Blaž Rola, ki bo imel na tribuni tudi podporo svojih najbližnjih. 

Andy Murray je eden največjih favoritov letošnjega travnatega Grand Slama v vseangleškem klubu. V dvobojih z levorokimi igralci ima neverjetno statistiko, 52-3 (brez tekem z Nadalom), zato Blaž, pojdi in se zabavaj, več lahko dobiš kot izgubiš.

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete