Rola se je zbudil prepozno in gladko izgubil proti mlademu Švedu

28.05.2019
PARIZ, FRANCIJA - Slovenski tenisač Blaž Rola je odpadel v 1. krogu OP Francije.

Blaž Rola je preskočil kvalifikacije na letošnjem peščenem Grand Slamu v Parizu, v 1. krogu pa je bil poražen po reh nizih s 6-0, 6-3, 7-6(5). Premagal ga je Šved etiopskih korenin.

Katastrofalno je začel 28-letni Ptujčan obračun proti maldemu Mikaelu Ymerju (148. na ATP) iz Švedske, ki si je glavni del prav tako zagotovil preko kvalifikacij. V 1. nizu mu je 20-letni Skandinavec zavezal kravato. Blaž se je počasi prebujal in igral vedno bolje, Šved pa je še pravočasno končal delo in zlahka dobil prvi medsebojni dvoboj.

V uvodnem nizu je Blaž, 183. igralec sveta in debitant v glavnem delu Roland Garrosa dobil le 11 točk, kljub odličnemu zadetku prvega servisa pa je imel grozen izkoristek na oba. V drugem nizu je bilo nekoliko bolje, vseeno pa daleč od uspeha. Držaj je stik le polovico niza, mu je pa uspelo v tretjem priti do podaljšane igre. Zadnji del je bil poln preobratov. Najprej je povedel Rola z brejkom 3-1, pa je nato Ymer pri 5-3 že serviral za zmago. Slovenec se je še rešil, nato pa klonil v ključnih trenutkih podaljšane igre ter se po dveh urah igre poslovil kljub odličnemu žrebu. Enostavno je napravil ogromno število nevsiljenih napak, ki so ga stale boljšega rezultata ali vsaj odpora.


Roland-Garros 2019 - Qualifying
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 19. 05. - 25. 05. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
https://www.rolandgarros.com/fr-fr/

1. krog:

Mikael Ymer (Sweden) beat Blaz Rola (Slovenia) 6-0 6-3 7-6(5)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete