Rola zapravil prednost brejka v 3. nizu in izpadel proti domačinu v Lizboni

13.10.2020
LIZBONA, PORTUGALSKA - Slovenski tenisač Blaž Rola je slabo opravil z nastopom na challengerju v Alicanteju.

Blaž Rola se ni naigral na peščenem challengerju v Lizboni, kjer je bil 7. nosilec. V 1. krogu ga je presenetil 285. igralec sveta, domačin Goncalo Oliveira. Portugalec je izrabil vse ponujene priložnosti ter zmagal po treh nizih z 1-6, 7-6(2), 7-5.

30-letni Rola, ta teden 147. igralec sveta, je imel ugoden žreb v Lizboni, vsaj po rankingu sodeč. Pet let mlajši tekmec je daleč za njim na lestvici, imel je morda le nekoliko prednosti kot domačin, kar pa ni razlog za poraz. 

Ptujčan je sicer odlično začel obračun in v 1. nizu oddal vsega eno igro. Oliveira, ki je na turnir prišel po štirih zaporednih porazih, se je nepričakovano pobral in v 2. nizu bil izenačeeno bitko, vse skupaj pa popeljal v podaljšano igro, v kateri je presenetil Blaža. 3-1 je povedel Rola v odločilnem delu, pa ni bilo dovolj za uvrstitev v 2. krog. Portugalec se ne predal, ujel priključek, ob koncu pa s tretjim brejkom na tekmi po 2 urah in 43 minutah zapečatil usodo našega tenisača. Kljub več odvzetim servisom (5:3) in večjim številom osvojenih točk (102:99) Blaž iz Lizbone odhaja praznih rok, za uteho mu je ostalo 460 evrov denarne nagrade.

Goncalo Oliveira je premagal Blaža Rolo v 1. krogu challengerja v Lizboni

Goncalo Oliveira je premagal Blaža Rolo v 1. krogu challengerja v Lizboni

“Prvi niz sem začel zelo slabo, zgrešil sem veliko žog, ki jih ne bi smel ter mu tako ponudil točke, v drugem pa sem ga uspel prisiliti v boj za vsak 'poen'. Pridobil sem si samozavest ter sem bil spet v igri'', je bil presrečen Oliveira po zmagi.


Lisboa Belem Open
Kraj: Lizbona (POR)
Datum: 12.10.2020 - 18.10.2020
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €44,820

1. krog:

WC-Goncalo Oliveira (Portugal) beat 7-Blaz Rola (Slovenia) 1-6 7-6(2) 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete