Žemlja pospravil Matoševiča, skupaj z Rolo v 2. krog kvalifikacij ATP-ja v Nottinghamu

20.06.2015
NOTTINGHAM, V.B. - Oba slovenska teniška igralca Grega Žemlja in Blaž Rola sta se uvrstila v 2. krog kvalifikacij ATP turnirja v Nottinghamu.

V kvalifikacijah ATP250 teniškega turnirja v Nottinghamu, ki se igra na travi, sta bila v 1. krogu uspešna oba slovenska tenisača.

Najprej se je v 2. krog prebil Blaž Rola, ki je s 7-6(5), 7-5 počistil z domačinom Liamom Broadyem, malo kasneje je super zmago vpisal Grega Žemlja. S 4-6, 6-1 in 7-6(3) je s turnirja vrgel odličnega Avstrlca Marinka Matoševiča.

Za vstop v glavni del 590,000 evrov vrednega travnatega turnirja morata Grega in Blaž zmagati trikrat.

24-letni Ptujčan je kot 7. nosilec in 95. igralec sveta rešil obračun s tri leta mlajši Angležem, ki je na 178. mestu ATP lestvice, z današnjim neuspehom pa je vpisal šesti zaporedni poraz. Britanci so vedno neugodni na travnatih podlagah, a to ni ustavilo Blaža, ki je uvodni niz dobil po tajkbrejku. Izkušeno je strl tekmeca, pred tem pa v nizu ubranil vse štiri brejk žogice. Tesen obračun se je nadaljeval tudi v 2. nizu. Rola je kakovost potrdil v zadnjih trenutkih (pred tem se je tudi ulil dež in igralca sta za nekaj časa zapustila travo), ko je le izkorstil brejk žogico, ki je nato pomenila tudi zmago in 2. krog kvalifikacij, kjer se bo pomeril s 27-letnim Bolgarom Dimitarjem Kutrovskyim. Vlogo papirnatega favorita bo moral potrditi na terenu, saj je Bolgar 314. na ATP lestvici.

Blaž Rola ima zadnjo pripravo pred Wimbledonom na ATP turnirju v Nottinghamu

Blaž Rola ima zadnjo pripravo pred Wimbledonom na ATP turnirju v Nottinghamu

Tako kot dvoboj Role in Broadya, je dež prekinil obračun tudi med Žemljo in Matoševičem. To se je zgodilo po dveh nizih in odličnem povratku slovenskega teniškega asa.

Žemlja podaljšal niz porazov Matoševiču na 11
 

28-letni Žemlja je ta teden nesrečno izgubil na challengerju v Ilkleyu proti Dudiju Seli. Klonil je po tajbrejku 3. niza, tokrat se je vse obrnilo na njegovo stran. Vpisal je lepo zmago, saj je iz žreba zbrisal odličnega Avstralca Marinka Matoševiča, še pred dvema letoma 32. tenisača sveta.

29-letni Avstralec, rojen v Jajcu (BIH) je po zaslugi hitrega brejka dobil uvodni del. Do konca niza sta nanizala še po en brejk, vseeno pa je 1. niz pripadel tenisaču iz dežele kengurujev. Kranjčan je v 2. nizu pokazal, zakaj je slovenski travnati kralj. Tekmecu je vzel igro za igro, ekspresno je povedel 5-0 ter zlahka popeljal obračun v 3. niz. Igralca sta se na zelenico vrnila šele po eni uri, saj je dež prekinil obračune, bolj podjeten pa je bil Gorenjec. V 5. igri je prešel v vodstvo z brejkom, toda za zmago se je moral pošteno potruditi. Matoševič se je vrnil z ribrejkom v 8. igri, dokončno pa ga je Grega spravil na kolena v podaljšani igri. Povedel je 3-0 in se ni več oziral nazaj. Dvoboj je trajal 2 uri in 10 minut.

V nedeljo bo imel Žemlja (307. na ATP) razlog za zmago. Pomeril se bo z Nemcem Mischo Zverevom, s katerim je izgubil pred kratkim v kvalifikacijah travnatega ATP turnirja v Stuttgartu. 27-letni Zverev je 354. igralec sveta, a ranking ne kaže prave moči Zvereva. Navsezadnje je nemški tenisač v Stuttgartu iz kvalifikacij prišel vse do četrtfinala, kjer je šele v podaljšani igri 3. niza izgubil z močno favoriziranim Marinom Čiličem.

Nastop v 2. krogu kvalifikacij še ne prinaša točk, denarna nagrada pa je vredna 470 evrov.

 

Aegon Open Nottingham
Kraj: Nottingham (V.B.)
Datum: 21.06.2015 - 27.06.2015
Kategorija: ATP World Tour 250
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: €589,160
http://www.lta.org.uk/major-events/aegon-open-nottingham/


1. krog(kvalifikacije):

Blaz Rola (Slovenia) beat Liam Broady (Great Britain) 7-6(5) 7-5
Grega Zemlja (Slovenia) beat Marinko Matosevic (Australia) 4-6 6-1 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete