Rubljev na 22.rojstni dan slavil v domači Moskvi

20.10.2019
MOSKVA, RUSIJA - Andrej Rubljev danes praznuje 22 let, darilo pa si je priigral kar sam z zmago pred domačimi gledalci v Moskvi.

Rubl, kot kličejo Andreja Rubljeva prijatelji, je v finalu domačega ATP turnirja v Moskvi s 6-4, 6-0 premagal Adriana Mannarina iz Francije ter si za 22. rojstni dan priigral najlepše darilo. Osvojil je drugo lovoriko v karieri, prvič je slavil pred dvema letoma na pesku v Umagu.

V prejšnjih šestih nastopih turnirja Kremlin Cup Rubljev sploh ni dobil dvoboja, danes je postal deveti Rus z naslovom na tem turnirju. V ponedeljek bo prvič v karieri skočil v TOP25 na ATP lestvici.

''Težko opišem kaj mi pomeni ta zmaga v domačem kraju. Zrastel sem s tem dogodkom, celotno otroštvo sem preživel na tem turnirju. Tega dne se bom spominjal vse življenje, upam da bom tu nastopal še vrsto let'', je povedal Rubljev.

Mannarino je s finalom nadaljeval z odličnimi rezultati v drugem delu sezone, ko je prejšnji mesec prav tako igral v finalu Žuhaja, junija pa je prvič okusil slast dviga lovorike, ko je vse pokoril v Hertogenboschu na travi. Njegovo razmerje v finalih je 1-8.

31-letni Mannarino in devet let mlajši Rubljev bosta naslednji teden oba igrala na ATP turnirju na Dunaju.


VTB Kremlin Cup
Kategorija: ATP World Tour 250 / WTA Premier
Datum: 14.10.2019 - 20.10.2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 922,520 / $ 1,032,000
http://www.kremlincup.ru/ 

Finale:

6-Andrey Rublev (Russia) beat 7-Adrian Mannarino (France) 6-4 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete