Pokal Fed: Rusinje uprizorile preobrat v Moskvi!

22.04.2013
Stvari so se obrnile na glavo. Če smo po prvem polfinalnem dnevu Pokala FED poročali o dominaciji italijanske in slovaške reprezentance, se je v nedeljo vse skupaj obrnilo »za 180 stopinj«. Še posebej to velja za dogajanje v Moskvi, kjer so Rusinje po zaostanku z 2:0 pred domačimi gledalci uprizorile velik preobrat.

Rusinje uprizorile preobrat in se uvrstile v finale

Slovakinje so po prvem dnevu vodile z 2:0. Zmaga jih je ločila od zgodovinske uvrstitve v veliki finale, to jim ni uspelo že dolgih 11 let. A Rusinje se pred domačimi gledalci niso imele namena predati. Anastasjo Pavljučenkovo je zamenjala Jekatarina Makarova, ki je upravičila zaupanje ter premagala Danielo Hantuchovo s 6:3, 4:6 in 6:4. Še pred tem obračunom je rusko reprezentanco 'nad gladino' obdržala Marija Kirilenko. Premagala je Dominiko Cibulkovo s končnim rezultatom 7:5 in 6:1.

Vse je viselo na dvoboju dvojic. Hanthuchova in Cibulkova sta na začetku srečanja prikazali hitro igro ter dobili prvi niz s 4:6, a od takrat naprej smo spremljali pravo dominacijo Makarove in Vesnine. Končalo se je s 4:6, 6:3 in 6:1 in slavje domačink se je lahko začelo!

Rusinje so se tako uvrstila v finale Pokala federacij, lani so tu klonile proti Čehinjam, letos pa bodo ponovno imele priložnost, da dvignejo lovoriko. Drugi finalist še ni znan, saj srečanje med Italijankami in omenjenimi Čehinjami še ni zaključeno.

Erranijeva zapravila prvo zaključno žogico

V Palermu še ni nič odločeno. Italijanke so po prvem dnevu vodile z 2:0 in Sara Errani je imela v nedeljo priložnost, da svoji državi priigra nastop v finalu. A ni se izteklo po željah domačinov. Petra Kvitova je poskrbela, da Čehinje še vedno ostajajo v igri. Po prvem nizu je kazalo, da bo Erranijeva, ena izmed najboljših peščenih igralk na svetu, gladko dobila obračun – prvi niz je dobila s 6:2, takrat pa je Kvitova vstala od mrtvih. Dobila je kar 10 od naslednjih 12 iger, kar 11 zapored, kar je bilo dovolj za zanesljivo zmago z 2:6, 6:2 in 6:0!

Kdo bo drugi finalist ljubilejne 50. izvedbe Pokala FED bo zaradi dežja znano v ponedeljek, ko bomo najprej videli obračun med Roberto Vinci in Luice Safarovo, nato pa v primeru zmage Čehinje še odločilni dvoboj dvojic!

 

Pokal FED - polfinale:

ITALIJA - ČEŠKA 2-1
Kraj: Circolo del Tennis Palermo, Palermo, ITA (pesek)

Sara Errani (ITA) d. Lucie Safarova (CZE) 64 62
Roberta Vinci (ITA) d. Petra Kvitova (CZE) 64 61
Petra Kvitova (CZE) d. Sara Errani (ITA) 26 62 60
Roberta Vinci (ITA) v Lucie Safarova (CZE)
Flavia Pennetta/Francesca Schiavone (ITA) v Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka (CZE)

RUSIJA - SLOVAŠKA 3-2
Kraj: Sports Center Krylatskoye, Moskva, RUS (pesek-dvorana)

Dominika Cibulkova (SVK) d. Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) 57 61 64
Daniela Hantuchova (SVK) d. Maria Kirilenko (RUS) 62 64
Maria Kirilenko (RUS d. Dominika Cibulkova (SVK) 75 61
Ekaterina Makarova (RUS) d. Daniela Hantuchova (SVK) 63 46 64
Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (RUS) d. Dominika Cibulkova/Daniela Hantuchova (SVK) 46 63 61

 

pripravil: Žan Tavčar

foto: fedcup.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete