V Wroclawu prvi dvoboj Kavčič-Janowicz; Pisnikova ostala še brez Kolarjeve

01.02.2013
Včeraj so opravili žreb 1. kroga dvoboja Slovenija - Poljska v Davisovem pokalu. V Wroclawu bosta prva na teren stopila Blaž Kavčič in Jerzy Janowicz. Kapetanko slovenske teniške reprezentance v pokalu Fed Tino Pisnik, pa je doletela še ena neprijetna vest. Zaradi bolezni v ekipi ne bo tudi Nastje Kolar.

Danes ob 16. uri se v Wroclawu začenja obračun 1. kroga med Slovenijo in Poljsko. Dvoboj v 1. evroafriški skupini se igra na trdi podlagi dvorane Stulecia, po odpovedi Aljaža Bedeneta in bolehnega Grege Žemlje, pa bodo naši teniški asi imeli težko nalogo, da izvlečejo zmago proti Poljakom.

Prva bosta na teren stopila Blaž Kavčič in prvi poljski lopar Jerzy Janowicz, za tem pa je na sporedu obračun med najboljšim slovenskim tenisačem Grego Žemljo in Lukaszem Kubotom. Poleg Kavčiča in Žemlje je kapetan Blaž Trupej za obračun s Poljsko v ekipo imenoval še Tomislava Ternarja in Mika Urbanijo. Prvi je zamenjal poškodovanega Bedeneta.

V Wroclawu je vse pripravljeno za dvoboj 1. kroga prve evroafriške skupine pokala Davis med Slovenijo in Poljsko

V Wroclawu je vse pripravljeno za dvoboj 1. kroga prve evroafriške skupine pokala Davis med Slovenijo in Poljsko

Kolarjeva zaradi bolezni odpovedala nastop v pokalu Fed

Slovenska Fed cup ekipa pa je v zadnjem trenutku ostala še brez ene igralke. Nastop je zaradi bolezni odpovedala Nastja Kolar, ki je v Pokalu federacij v slovenski ekipi debitirala leta 2011.

Ker pravila ITF določajo, da je mogoče po prvi prijavi zamenjati ali nadomestiti samo dve igralki, kar je po odpovedi Katarine Srebotnik in Polone Hercog Slovenija že storila, Nastje Kolar ne more nadomestiti druga igralka. Slovenija tako ostaja s samo tremi igralkami, breme prve igralke pa je zdaj padlo na najstarejšo in najbolj izkušeno članico ekipe Andrejo Klepač. Slovenska ekipa bo v Eilat (Izrael)odpotovala v soboto 2.2.2013

 

pripravil: L.S.

foto: Piotr Hawalej

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete