Viktorija Azarenka tretja v zgodovini z dvojčkom Indian Wells - Miami

02.04.2016
MIAMI, ZDA - Belorusinja Viktorija Azarenka je ujela sončni dvojček, zmagi na prestižnih turnirjih v Indian Wellsu in Miamiju. Pred dvema tednoma je slavila v Kaliforniji, pravkar tudi na Floridi.

Dvakratna zmagovalka OP Avstralije Viktorija Azarenka je pripravila velik podvig. Po Steffi Graf (2x) in Kim Clijsters, je šele tretja v zgodovini, ki ji je uspel dvojček zmag, v Indian Wellsu in Miamiju. Zadnja prepreka v Crandon Parku za izjemno Belorusinjo je bila Svetlana Kuznjecova, a na koncu se je izkazalo, da je bila razlika v kakovosti le prevelika. Azarenka je rutinirano zmagala s 6-3, 6-2.

Vika je tretjič dvignila lovoriko na Floridi, zadnja ji prinaša več kot 1 milijon ameriških zelencev in 1000 točk za WTA lestvico, kjer bo od ponedeljka naprej spet v TOP5.

Azarenka ima letos razmerje zmag in porazov 22-1, edini poraz prihaja iz OP Avstralije (izgubila s Kerberjevo), le tej pa se je včeraj maščevala. V karieri je osvojila 20, jubilejni turnir.

Ja, beloruska tenisačica je ta mesec pokorila vse, ki so ji stali na poti, pohod pa zaključila na veličasten način. V Miamiju sploh ni izgubila niza. Danes je v uvodnem nizu sicer samo enkrat obdržala servis, a je bilo dovolj, saj je Rusinja izgubila vse svoje začetne udarce, v drugem delu pa sta bila dva brejka povsem dovolj. Začetek pomladi za 26-letno Belorusinjo se je začel sanjsko...

Rusinja Svetlana Kuznjecova v finalu ni zmogla držati tempa Viktorije Azarenke

Rusinja Svetlana Kuznjecova v finalu ni zmogla držati tempa Viktorije Azarenke


Miami Open presented by Itau
Kategorija: WTA Premier Mandatory
Datum: 22.03.2016 - 03.04.2016
Žreb: S-96 D-32
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 6,134,605
http://www.miamiopen.com/


Finale:

13-Victoria Azarenka (Belarus) beat 15-Svetlana Kuznetsova (Russia) 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete