Sanjski finale in sanjski razplet. Domačinka Timea Babos zmagovalka Budimpešte!

26.02.2017
BUDIMPEŠTA, MADŽARSKA - Timea Babos je pred polnimi tribunami in svojimi navijači dvignila pokal zmagovalke v Budimpešti. Za Madžarko je to drugi turnirski naslov v karieri.

Gledalci na WTA turnirju Hungarian Ladies Open so bili po koncu v ekstazi. Polna dvorana v Budimpešti je videla sanjski finale, lovorika pa je pripadla 1. nosilki, domačinki Timei Babos, ki je v finalu s 6-7(4), 6-4, 6-3 premagala 2. nosilko in nekdanjo 5. igralko sveta Lucie Šafarovo iz Češke.

''Vesela sem in vesela. Ne morem opisati sreče, ki jo čutim v tem trenutku'', je začela po zmagi Baboseva. ''To je največji trenutek v moji karieri. Vesela sem, da sem imela za tekmico Lucie, ki je neverjetna igralka in borka''.

Oba letos še nista okusili slasti končnega zmagoslavja. Madžarka je prišla v svojo prestolnico celo brez zmage v glavnih delih WTA turnirjev v letošnjem letu. V finalu sta ponudili fantastično predstavo, Babosevi pa je uspel preobrat po izgubljenem uvodnem nizu, ko je bila v podaljšani igri boljša Šafarova. 

Timea Babos je uspela. Kot 1. nosilka in domačinka je osvojila WTA turnir v Budimpešti in razveselila organizatorje ter polno dvorano

Timea Babos je uspela. Kot 1. nosilka in domačinka je osvojila WTA turnir v Budimpešti in razveselila organizatorje ter polno dvorano

Lovoriko za zmago je Babosevi predala slovita Monika Seleš, nad tem pa je bila junakinja turnirja popolnoma navdušena. 

''To je zame še ena čast več. Nikdar nisva govorili, potem pa me je še presenetila s tem, da govori madžarski jezik'', je vzhičeno dejala Timea Babos.


Hungarian Ladies Open
Kategorija: WTA International
Kraj: Budimpešta, Madžarska
Datum: 20. 2. 2016 - 26. 2. 2016
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 226,750
http://www.hungarianladiesopen.com/

Finale:

1-Timea Babos (Hungary) beat 2-Lucie Safarova (Czech Republic) 6-7(4) 6-4 6-3

Polfinale:

1-Timea Babos (Hungary) beat 3-Julia Goerges (Germany) 7-5 6-1
2-Lucie Safarova (Czech Republic) beat Carina Witthoeft (Germany) 6-4 6-3        pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete