Šarapova stopila v bran Nadalu

06.09.2015
NEW YORK, ZDA - Ruska tenisačica Marija Šarapova se je obregnila v 'tvit', ki se je po porazu Rafaela Nadala v tretjem krogu OP ZDA pojavil na uradnem profilu turnirja v New Yorku.

Nekdanja prva igralka sveta je zaradi poškodbe noge odpovedala nastop na zadnjem Grand Slamu letošnje sezone, kar pa ne pomeni, da ne spremlja dogajanja v Flushing Meadowsu.

Upravitelj uradnega računa OP ZDA na Twitterju je po porazu Rafaela Nadala, ki ga je v petih nizih izločil Fabio Fognini, zapisal: ''Prvič po 10 letih Rafa NE BO osvojil Grand Slama.''

Objava je zmotila rusko šampionko, ki je Nadalu prihitela na pomoč. ''Primernejši naslov bi bil, da je OSVOJIL Grand Slam VSAKO leto zadnjih 10 (DESET!!) let,'' je na Twitterju zapisala Šarapova.

Nadal je prvega od skupno 14 največjih turnirjev osvojil leta 2005, ko je v finalu OP Francije premagal Mariana Puerto. V letih 2006 in 2007 je prav tako slavil na Roland Garrosu. Leta 2008 je zmagi v Parizu dodal še prvo lovoriko v Wimbledonu, leto pozneje pa je osvojil svojo edino zmago na OP Avstralije (2009).

Sledila je najuspešnejša sezona (2010), kar zadeva turnirje za Grand Slam, v kateri je osvojil Roland Garros, Wimbledon in US Open. V letih 2011 in 2012 je dodal še dve zmagi v francoski prestolnici, v sezoni 2013 pa se je po osmi zmagi v Franciji veselil še druge v New Yorku. Zadnji turnir velike četverice je osvojil lani, ko je v finalu Roland Garrosa premagal Novaka Đokovića.


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete