Šarapova v finalu Indian Wellsa z 'winnerji' ubila Wozniackijevo!

18.03.2013
INDIAN WELLS, ZDA - Rusinja Marija Šarapova je po sedmih letih spet osvojila WTA Premier turnir v Indian Wellsu potem, ko je po 80 minutah finala premagala tudi nekdanjo številko 1 Caroline Wozniacki.

Pazite, v neposrednih točkah, winnerjih, je bilo 33-2 za rusko teniško lepotico, ki je v 16 odigranih igrah 'uničila' Caroline Wozniacki s 6-2, 6-2.

Zmaga prvakinje kalifornijskega turnirja iz leta 2006 ni bila niti v enem trenutku pod vprašanjem, saj je bila njena agresivna igra za razred boljša od defenzivne predstave Danke, ki je nekoč s takšno igro sedela na vodilnem položaju WTA lestvice.

V 25-ih letih turnirja je Šarapova šele osma tenisačica, ki ima vsaj dva naslova, 25-letna Rusinja pa se je na nek način tudi maščevala tri leta mlajši tekmici za polfinalni poraz na istem mestu pred dvema letoma, ko je bila Skandinavka številka 1 in je tudi osvojila naslov. S tretjo zaporedno zmago nad Wozniackijevo, je sibirska lepotica tudi popravila medsebojni 'score' na 5-2, osvojila 28. turnir v karieri, prvega v letošnjem letu.

Marija Šarapova je po sedmih letih spet zmagovalka bogatega WTA turnirja v Indian Wellsu

Marija Šarapova je po sedmih letih spet zmagovalka bogatega WTA turnirja v Indian Wellsu

''Če pogledamo končni rezultat se zdi, da je bil to lahek dvoboj, a ni bilo tako. Težek obračun, ki se je nekajkrat reševal na izenačenjih. Te igre bi šle lahko na obe strani, še posebej v drugem nizu'', je povedala Šarapova in dodala: ''Ves čas sem čutila, da sem korak pred njo, posebej pa mi je danes pomagal dober servis'', je zaključila Maša, ki je lani izgubila v finalu z Belorusinjo Viktorijo Azarenko, katero bo v ponedeljek tudi prehitela na WTA lestvici ter se zasidrala na 2. mestu. Vsekakor pa ji bo lažje spati tudi zaradi denarne nagrade, saj je kot zmagovalka v žep pospravila okroglih 1 milijon ameriških zelencev.

Treba je dodati, da je Šarapova poleg winnerjev naredila tudi 25 nevsiljenih napak, toda njena agresivna igra je bila povod, da je napake delala tudi Danka (19). Wozniackijeva je bila kljub porazu dobre volje. Finale je lep rezultat in tri kroge boljši rezultat napram lani, ko je v osmini finala izpadla v tekmi z Ivanovičevo.

Caroline Wozniacki je bila z obrambno igro brez možnosti v finalnem dvoboju s Šarapovo

Caroline Wozniacki je bila z obrambno igro brez možnosti v finalnem dvoboju s Šarapovo

 

BNP Paribas Open
Kategorija: WTA Premier
Datum: 06.03.2013 - 17.03.2013
Žreb: S-96 D-32
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $6,020,268
http://www.bnpparibasopen.com/


Finale:

2-Maria Sharapova (Russia) beat 8-Caroline Wozniacki (Denmark) 6-2 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.cm
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete