Šarapova v finalu Indian Wellsa z Wozniackijevo in ponovno številka 2!

16.03.2013
INDIAN WELLS, ZDA - V velikem finalu teniškega turnirja serije WTA Premier, ki ima nagradni sklad vrtoglavih 6 milijonov USD, sta se uvrstili Rusinja Marija Šarapova in Danka Caroline Wozniacki.

Marija Šarapova je bila pred dogodkom v kalifirnijski puščavi številka 3 ženskega tenisa, po polfinalni zmagi nad Marijo Kirilenko (6-4, 6-3) pa se vrača na 2. mesto.

Kirilenkova je na poti do največjega polfinala v karieri izločila dve TOP 10 igralki, prvič na enem turnirju. Ugnala je Radwansko in Kvitovo, toda njena rojakinja je bila prevelik zalogaj. Agresivna igra sibirske lepotice (29 winnerjev in 17 nevsiljenih napak) je bila več kot dovolj za Šarapovo, da je prišla v veliki finale, za nameček pa je Kirilenkova zapravila vseh šest brejk priložnosti.

''Je ena od igralk, ki je stopnjevala igro v dvobojih, zato sem bila še posebej pazljiva v 2. nizu'', je povedala Šarapova in dodala: ''Nazaj prinese ogromno žog, nikoli se ne preda ter je zelo neugodna tekmica. Za sabo ima enega najboljših turnirjev v karieri''.

Šarapova sploh ni vedela, da je z zmago na teniški lestvici prehitela Viktorijo Azarenko. ''Res? Lepo je to slišati. Bolje je biti drugi kot tretji'', se je odzvala Šarapova, ki se bo v finalu pomerila z nekdanjo številko 1 Caroline Wozniacki. Obe sta bili nekoč prvi na svetu in obe sta v Indian Wellsu že dvignili lovoriko.

Oče Piotr je očitno dobro svetoval Caroline, da je preobrnila zaostanek v zmago, s tem pa se je uvrstila v finale Indian Wellsa

Oče Piotr je očitno dobro svetoval Caroline, da je preobrnila zaostanek v zmago, s tem pa se je uvrstila v finale Indian Wellsa

Danka je v drugem polfinalu izločila Angelique Kerber, nadoknadila pa je niz in brejk zaostanka (2-6, 0-2). Dvoboj so zaznamovale dolge in visoke izmenjave žog, na koncu pa je Skandinavka slavila z 2-6, 6-4, 7-5 ter prekinila niz treh zaporednih porazov z Nemko. Uvrstila se je v tretji finale Indian Wellsa v zadnjih štirih letih, kjer lahko ponovi največji uspeh kariere.

In kakšno imata medsbojno razmerje finalistki letošnjega BNP Paribas Opna? Rusinja vodi s 4-2 in je tudi dobila zadnja dva obračuna. V Indian Wellsu sta se pomerili enkrat, zmago pa je odnesla Skandinavka.

 

BNP Paribas Open
Kategorija: WTA Premier
Datum: 06.03.2013 - 17.03.2013
Žreb: S-96 D-32
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $6,020,268
http://www.bnpparibasopen.com/


Polfinale:

2-Maria Sharapova (Russia) beat 13-Maria Kirilenko (Russia) 6-4 6-3
8-Caroline Wozniacki (Denmark) beat 4-Angelique Kerber (Germany) 2-6 6-4 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.cm
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete