Schiavonejeva do lovorike v Marakešu!

29.04.2013
Marakeš, Maroko – Nekoč je spadala v sam vrh ženskega tenisa, bila je strah in trepet na peščenih igriščih. Leta 2010 je vse skupaj kronala z naslovom na Roland Garrosu, prilezla je do visokega 4. mesta na ženski teniški lestvici, v zadnjem času pa se je posvetila predvsem igri dvojic. Sledil je razumljiv padec na WTA lestvici (trenutno zaseda 48. mesto), rezultatov izpred par let ni ponovila. Je lahko Makareš prelomna točka v njeni karieri?

Govorimo o Italijanki Francesci Scihavone, ki je v velikem finalu Makareša ugnala Lourdes Dominguez Lino in to prepričljivo s 6:1 in 6:3! Schiavonejeva čez celoten teden igra zelo prepričljivo, v prvem dvoboju tega tedna je ubranila tri 'set žogice', nato pa vključno z velikim finalom ni oddala niti enega niza. No, v finalu se je 9 iger od 16 igralo na 'izenačenje', tako da dvoboj vseeno ni bil enosmerna ulica.

»Lepo je začeti peščeni del sezone na tak način. Obožujem igrati za publiko. Pokazala sem vse kar znam in zares sem uživala,« je po srečanju dejala Italijanka, ki je na vprašanje, ali jo bomo še videli pri vrhu WTA lestvice dejala: »zakaj pa ne!«.

 

GP de SAR La Princesse Lalla Meryem
Datum: 22.04.2013 - 28.04.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Pesek
http://www.lallameryemtennis.com/


Finale:

6-Francesca Schiavone (Italy) beat Lourdes Dominguez Lino (Spain) 6-1 6-3

 

pripravil: Žan Tavčar

foto: wtatour.com 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete