Senzacija, Zverev vzel sanje Đokoviču o olimpijskem zlatu in zlatem slamu

30.07.2021
TOKIO, JAPONSKA - V polfinalu olimpijskega turnirja se je zataknilo 1. tenisču sveta, ostal je brez zlate medalje med posamezniki.

Prvi zvezdnik olimpijslkih iger v Tokiu Novak Đokovič je ostal brez zlata. V polfinalu ga je po velikem preobratu premagal 4. nosilec Nemec Aleksander Zverev z 1-6, 6-3 in 6-1

Senzacija, ja, saj je prvi tenisač sveta letos osvojil vse kar se je dalo, vse tri grand slam turnirje in je odkrito napadel t.i. zlati slam, zmage na vseh štirih turnirjih velike četverice in naslov olimpijskega prvaka. Prav zato se je Srb odločil oditi v Tokio, po zlato odličje, ki mu še manjka v karieri, a po današnjem porazu bo še kako razočaran. Nikomur ni uspelo vzeti Golden Slama v moški konkurenci, ta podvig pa je možen samo vsake štiri leta. 

Tenis se je na olimpijske igre vrnil leta 1988, med posamezniki pa od takrat nikdar ni osvojil zlato medaljo tisti, ki je bil številka 1. Tudi letos bo tako. V velikem finalu se bosta tako srečala Aleksander Zverev in Rus Karen Hačanov. Slednji je v prvem polfinalu dneva s 6-3, 6-3 ugnal Španca Carrena Busto in bo poskušal ponoviti uspeh rojaka Jevgenija Kafelnikova, ki je slavil na olimpijadi v Sydneyu pred 21 leti.

Neverjetno, Đokovič je imel 6-1 in 3-2, večina se je verjetno že pripravljala na veliko hrvaško finale, ko so v dvojicah že osvojili zlato in srebro, vprašanje le, kako jih bodo obesili okrog vratu. Para sta Čilič-Dodig in Pavič-Mektič. Sledila je neverjetna serija Zvereva, kar osem iger zapored je dobil nemški tenisač, uspel mu je izjemen preobrat. Novaka skoraj ni bilo na terenu, popolnoma neprepoznaven, bil je povsem brez ideje in moči, Aleksander Zverev pa je rutinsko odpisal tekmeca in se z razlogom razjokal po koncu, v njegovih rokah je odličje.

Aleksander Zverev je poskrbe za presenečenje, v polfinalu olimpijskega turnirja je izločil prvega favorita Novaka Đokoviča

Aleksander Zverev je poskrbe za presenečenje, v polfinalu olimpijskega turnirja je izločil prvega favorita Novaka Đokoviča

12. nosilec Hačanov je ta teden debitiral na olimpijskih igrah, pa je že prišel do odličja, O barvi se bosta med seboj udarila z Zverevom. Z neverjetnim serviranjem je uničil španskega tekmeca, ki je v četrtfinalu odpisal enega izmed favoritov Daniila Medvedjeva, v polfinalu pa ni zmogel čez njegovega rojaka. Letos na turneji niti ni posegel po velikih rezultatih, ima dva polfinala in pa najboljši rezultat na grand slamih, pred kratkim je na Wimbledonu prišel do četrtfinala.


Olimpijske igre
Kraj: Tokio (JAP)
Datum: 25.07.2021 - 31.07.2021
Kategorija: Olimpijski turnir
Podlaga: Trda

Polfinale:

4-Alexander Zverev (Germany) beat 1-Novak Djokovic (Serbia) 1-6 6-3 6-1
12-Karen Khachanov (Russia) beat Pablo Carreno Busta (Spain) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete